Om du ofta ligger ute på jobb eller reser mycket med övernattningar på jobbet så vet du redan hur svårt det kan vara att planera. Du måste se professionell ut på jobbet, samtidigt som du vill vara bekväm på hotellrummet och på din lediga tid. Genom att packa smart kan du få till det hela på ett smidigt sätt, så att du inte behöver spendera mer tid än nödvändigt på att planera och packa inför jobbet.

Välj rätt väska

Less is more brukar man säga och det stämmer faktiskt även när det kommer till väskor. Det är inte nödvändigt att ta med dig en stor väska och en mindre väska är faktiskt att rekommendera i de flesta fall. Det gör nämligen att du packar smartare, mer kompakt och mer praktiskt. Jag kan tipsa om mina favorit weekendbags som har exakt det utrymme som behövs för en helg eller till och med vecka ute på jobb.

En mindre väska gör det enkelt att förvara den på hatthyllan på tåget, att ta den som handbagage på flyget och att få plats med den i den lilla bilens bagageutrymme. Det är helt enkelt ett smidigare alternativ som gör att du är mer flexibel i din resa.

En genomtänkt packning

Fundera på vad du måste ta med dig och lägg ut allt på sängen hemma innan du börjar packa. Två skjortor eller blusar, två par byxor eller kjolar, en kavaj och lite mer avslappnade fritidskläder kan räcka för en veckas arbetsresa. Ta med dig underkläder för alla dagar du ska vara borta och flera par strumpor.

Om du väljer kläder i material som inte behöver strykas är det smidigt, samtidigt som sådana plagg ofta tar mindre plats. Men om du hellre vill ha på dig bomull eller linne kan du med fördel ta med dig en klädångare istället för ett strykjärn. Det låter dig snabbt få bort alla skrynklor, men en klädångare tar inte lika mycket plats som ett vanligt strykjärn.

När det kommer till hygienprodukter kan du välja reseprodukter som kommer i små förpackningar. Köp gärna förpackningar som du kan fylla på med dina vanliga hygienprodukter i hemmet.

Similar Posts