Företagare måste kunna många saker och det stämmer framförallt i mindre bolag där företagsägaren brukar få vara allt från säljare till den som utför själva arbetet. Företagsekonomi är också en viktig del av alla företag och det stämmer både när det kommer till bokföring, budgetering och finansiering.

Finansiering kan vara ett av de mest komplicerade och svåraste ämnena. Inte minst eftersom det brukar vara rätt svårt för bolag att faktiskt hitta en långivare eller bank som är villig att låna ut. Nystartade bolag som inte har någon ekonomisk historik måste ofta söka efter lån hos många olika långivare eller banker. Men det finns olika finansieringsalternativ och lösningar som underlättar hela processen.

Att jämföra lån lönar sig

Alla företagslån har olika villkor och räntor. En del långivare har kortare betalningsfrist och högre räntor, medan andra har längre återbetalningstider och lite lägre räntor. Båda typerna av lån kan ha sin plats i företaget och det viktigaste är att du väljer det som passar företagets förutsättningar och planer.

För att få reda på vilka lån och villkor som är tillgängliga för ditt företag kan du med fördel använda en jämförelsetjänst. Genom att fylla i hur stort lån du behöver och hur lång betalningsfrist du vill ha kan du snabbt jämföra vad lånegivare har att erbjuda. Det ger en bra översikt över vad lånet faktiskt kommer att kosta och vad som är tillgängligt för ditt bolag.

Ett exempel på en smart lösning är Creddo, en jämförelsetjänst som samarbetar med över 20 lånegivare. Deras tjänst gör det mycket enklare och snabbare att jämföra olika lån än om du skulle göra det på egen hand. Det är svårt att själv veta alla olika långivare som finns på marknaden, men med en jämförelsetjänst är det lätt att få en komplett översikt.

För att få reda mer ingående på hur det fungerar, läs mer här och se om det är något som kan passa dig och ditt företag. Efter att ha fyllt i en första låneansökan kommer det tillbaka erbjudanden från olika lånegivare och du väljer själv om du vill gå vidare med din ansökan eller inte. Ingenting är bindande och det kostar inte heller någonting.

Kontokrediter och företagslån

De flesta företag väljer att både ha en kontokredit och ett företagslån. En kontokredit fungerar som ett vanligt kreditkort och du betalar ränta på det belopp som används i företaget. Tanken är att det ska användas för löpande kostnader och att det ska betalas tillbaka fort. Det ska med andra ord inte användas för att investera i en fastighet eller mer långsiktiga kostnader. Att ha en kontokredit är som att ha tillgång till ett litet lån när företaget behöver det.

Företagslån används framförallt för mer långsiktiga kostnader eller investeringar. Det kan till exempel användas för att köpa en fastighet eller köpa in ett lager. Ett företagslån betalas tillbaka över en längre period och räknas med i företagets långsiktiga budget och lönsamhet. Företagslånet har i regel lägre ränta än vad en kontokredit har, men båda formerna av finansiering är bra att ha på plats.

Similar Posts