Skogsmyror är en typ av myror som lever i träd. Det är små, mörkfärgade myror som bygger sina bon i sprickorna i trädens bark. Skogsmyror livnär sig vanligtvis på insekter och andra små djur. Behöver du hjälp med att bli av med myror kontakta – Skadedjursshop.

Skogsmyror spelar en viktig roll i skogens ekosystem. De hjälper till att kontrollera populationer av skadedjur och sjukdomar, och de hjälper också till att lufta och gödsla jorden. Skogsmyror är en viktig födokälla för många djur, bland annat fåglar och däggdjur.

Den vanligaste arten av skogsmyror är den svarta snickarmyran (Camponotus pennsylvanicus). Det finns dock många andra arter av skogsmyror, bland annat den röda brandmyran (Solenopsis invicta) och den vita -fotmyra (Lasius leucophaeus).

Hur blir man av med Skogsmyror?

Om du har problem med skogsmyror i ditt hem finns det några saker du kan göra för att bli av med dem.

 • Ta bort de födokällor som lockar dem. Detta innebär att täta alla sprickor och klyftor där de kan ta sig in i ditt hem och att hålla dina matförrådsutrymmen rena.
 • Använd betesfällor för att locka bort dem från ditt hem. Lockfällor kan köpas i de flesta järnaffärer.
 • Spraya dem med ett insektsbekämpningsmedel. Se till att följa instruktionerna på etiketten noga och använd insektsmedel endast som en sista utväg.
 • Ring en professionell skadedjursbekämpare. De har erfarenheten och utrustningen för att snabbt och säkert få bukt med problemet med skogsmyror.

Hur blir man av med myrstackar?

Det bästa sättet att bli av med myrstackar är att använda en spade för att ta bort jordhögarna. Detta kommer att döda de myror som finns i högen, men det kommer inte att hindra andra myror från att komma in i trädgården.

Om du har många myrstackar kanske du vill behandla din trädgård med ett insektsbekämpningsmedel. Var noga med att följa instruktionerna på etiketten noggrant och använd insekticid endast som en sista utväg.

Du kan också prova några naturliga metoder för att hålla myror borta från din trädgård. Dessa inkluderar:

 • Plantera mynta runt din fastighet. Mynta är ett naturligt insektsmedel och kan hjälpa till att hålla myror borta.
 • Strö kaffesump runtomkring din fastighet. Myror gillar inte lukten av kaffe och undviker den.
 • Gör en självtillverkad myrspridare genom att blanda lika delar vatten och vinäger. Spraya denna blandning runt din fastighet så håller sig myrorna borta.
 • Skapa en barriär runt trädgården genom att plantera citronmeliss, rosmarin eller lavendel. Dessa växter har en stark lukt som myrorna inte gillar.

Hur får man bort myror utan gift?

Om du vill bli av med myror utan att använda gift finns det några saker du kan göra.

 • Ta bort de födokällor som lockar dem. Detta innebär att täta alla sprickor och klyftor där de kan ta sig in i ditt hem och att hålla dina matförrådsutrymmen rena.
 • Använd betade fällor för att locka bort dem från ditt hem. Lockfällor kan köpas i de flesta järnaffärer.
 • Spraya dem med en insekticidtvål. Var noga med att följa instruktionerna på etiketten noga och använd insekticidtvål endast som en sista utväg.
 • Skapa en barriär runt din trädgård genom att plantera citronmeliss, rosmarin eller lavendel. Dessa växter har en stark lukt som myrorna inte gillar.
 • Ställ fram en skål med socker och vatten. Myrorna kommer att dricka vattnet, men de kan inte komma åt sockret.

Om du fortfarande har problem med att bli av med myrorna kan du ringa en professionell utrotningsman. De har erfarenheten och utrustningen för att snabbt och säkert ta itu med problemet med myror.

Similar Posts