Rätt träningskläder gör att du kan prestera bättre i din sport, men man vill även se bra ut på spelplanen och i löpspåret. Visst är det fortfarande helt okej att dra på sig en gammal urtvättad t-shirt och joggingbyxor från Stadiums budgetutbud, men många vill gärna ha lite snyggare träningskläder. Det kan vara inspirerande och få oss att vilja träna oftare om vi har något snyggt att ta på oss.

Vissa sporter är mer moderiktiga än andra

Som du kanske har märkt är vissa sporter lite stiligare än andra. Vi tänker framförallt på tennisspelare som brukar höra hemma lika mycket på modeuppvisningen som på tennisplanen. Tennis är till exempel en av de få sporter där kvinnliga spelare bär klänning eller kjol. De bär vanligtvis korta shorts under för komfortens skull, men kjolen ser till att man inte visar mer än vad man vill.

Klänningar och kjolar är också en naturlig del av en snygg outfit för padelspelare, för det är trots allt en sport som är nära besläktad med tennis. Eftersom man spelar tennis och padel med mycket rörelse och tvära stopp så rör sig kjolen fint med rörelserna. Det ger helt enkelt en snygg effekt.

Artificiella material har en fördel

Det finns en anledning till att träningskläder ofta är tillverkade av artificiella material. Det ger nämligen tekniska egenskaper som är oumbärliga när man tränar, som till exempel överlägsen fuktavledning och flexibilitet. Till skillnad från naturliga material är de helt enkelt specialutvecklade för att passa olika träningsformer.

Bomull är till exempel inte ett särskilt bra material för träning, eftersom det inte leder bort svett och fukt särskilt bra från kroppen. Det blir därför ett lager med svett som ligger kvar på kroppen och det kan göra att man känner sig för varm eller för kall beroende på väder, samtidigt som det känns ofräscht. Artificiella material kan utvecklas för att vara extra fuktavledande, tänk till exempel på mesh.

Men det finns faktiskt naturliga material som har en bra andningsförmåga, som till exempel bambu. Det kan vara ett alternativ för dig som gärna vill ha på dig naturliga textilier när du tränar.

Similar Posts