En inspektionskamera blir lätt ett favoritredskap för hemmafixaren. Det finns flera olika varianter för olika ändamål. Vissa är vattentäta och möjliggör att själv kunna inspektera avloppet eller se ner i tunnare vattenrör.

Här kan du hitta olika modeller https://www.prylstaden.se/inspektionskameror för många olika behov. Fördelen är att många modeller kan användas för olika typer av felsökningar.

Felsöka enklare väggar och innertak

En villaägare kan med hjälp av en inspektionskamera inspektera innanför väggar och i innertaket med minimal åverkan. Det gör det lättare att se om det exempelvis finns fukt i en vägg. Det blir även lättare att se hur rör och ledningar är dragna för att undvika skador vid renovering.

Det finns modeller som har LED-belysning och som går att koppla ihop med surfplatta och mobil. Fördelen är att du tydligt ser om det finns några problem. I sin tur leder det till att det är lättare att åtgärda fel eller veta när det är dags att anlita en hantverkare.

Hitta fel på rör eller proppar i avloppet

Rör och avlopp är inte helt lätta att inspektera. Det finns inspektionskameror och tillbehör hos https://www.prylstaden.se/ som det möjligt att även inspektera under vatten. Då går det lättare att lokalisera vad som orsakat ett stopp. Du kan även hitta eventuella sprickor på ett rör, det är inte ovanligt med brister även i nya hus.

Ska du felsöka i rör kan du behöva en längre kabel som inte fastnar så lätt. Behöver du felsöka i rör som tillhör en maskin kan storleken vara avgörande. Tänk på att mäta diameter för att vara säker på att det går att få in sladd med kamera.

Similar Posts