Det kan tyckas som en sjӓlvklarhet att barnen kӓnner sig hemma i hemmet. Det ӓr en paradox som man inte alltid tӓnker så nӓrmare på. Och det ӓr sant att familjens kӓrlek och vӓrme ӓr det absolut viktigaste man kan ge sina barn, fӧrӓldrarna ska vara en referenspunkt dit de alltid kan vӓnda sig.

519-4-gardiner-barnrumSamtidigt så kan man visa sin kӓrlek och intresse genom att ge barnet ett trevligt stӓlle att vara. Att inreda barnens rum så det passar barnen, eftersom de har andra behov och intressen ӓn de vuxna. Barn behӧver en bra sӓng, de sover en hel del under uppvӓxten. Men de måste också kunna kӓnna sig fria att leka, att rasa och klӓttra i alla fall någonstans. De flesta fӧrӓldrar vill inte ha apor eller pirater i hela huset, speciellt inte dӓr det finns saker som kan gå sӧnder. Dӓrmed behovet av en bra barnrumsinredning.

Den viktigaste mӧbeln

Den viktigaste mӧbeln ӓr sӓngen, och de kommer i flera olika utfӧranden. Barnmöbler.se har flera olika varianter av barnsängar, hitta alla loftsängar här ur deras webshop. Detta ӓr en smart lӧsning nӓr man inte har så stor plats i barnens rum. Genom att lӓgga sӓngen hӧgre upp kan man utnyttja området under sӓngen till lek, lӓxor och allt annat man vill gӧra. Ett annat alternativ ӓr våningssӓngar, de ӓr mycket praktiska nӓr man har flera barn i samma rum. Många sӓngar kommer med trevliga fӓrger eller mӧnster, anpassade efter vad barn tycker om och trivs med. Tiden runt sӓngdags kan fӧrvandlas totalt om barnet har en sӓng de tycker om.

Hur man vӓljer mӧbler till barnens rum

Det finns många trevliga mӧbler man kan stӓlla in i barnens rum. Vilka man vill ha beror en del på hur gammalt barnet ӓr, fӧrutom deras intressen och lӓggning. Hitta snygga och billiga barnmöbler på: www.barnmöbler.se. Nӓr de bӧrjar skolan kan ett skrivbord vara bra att ha, speciellt om de gӧr lӓxorna inne på sitt rum. Något som alltid behӧvs ӓr fӧrvaringsmӧjligheter. Om alla leksaker ligger framme så blir barnet stressat och vet varken ut eller in. Samtidigt behӧver mindre barn ofta ha en ӧverblick av vad som finns så de kan vӓlja vad de vill leka med. Hyllor på vӓggen kan vara ett alternativ, eller lådor under sӓngen som man kan dra ut och titta i. Vissa fӧredrar att ha skåp, kanske med en fӧrdragen gardin som dӧljer alla saker nӓr de inte anvӓnds.

Innan man sӓtter igång med en totalrenovering av barnkammaren så ska man tӓnka efter vad barnen egentligen skulle vilja ha. Om de ӓr intresserade av drakar eller prinsessor, blommor eller dinosaurer- fӧr att bara nӓmna några av de saker som många mindre barn tycker om. Fӧr en del rӓcker det med att man målar rummet i en  trevlig fӓrg, de kanske kan vara med och vӓlja den. Gardiner som passar barn, gӓrna med ett motiv från sagornas vӓrld eller tecknade filmer. Allt detta kan matchas med lakan och ӧverkast, det finns så mycket man kan kӧpa som ӓr tӓnkt fӧr barn.

Ge barnen det allra bӓsta

Det allra viktigaste i ett barns liv ӓr kӓrlek, de kӓnner den redan innan de fӧds. Alla fӧrӓldrar vill ge sina barn det allra bӓsta, inom rimliga grӓnser naturligtvis. Att ta sig tid och energi att inreda deras rum på ett mysigt sӓtt visar barnen att mamma och pappa vill att de trivs i hemmet. De kanske inte formulerar det i ord men helt klart kӓnner de detta i sina hjӓrtan. De vet att det hӓr rummet ӓr fӧr dem, hӓr kan de leka och ha kul, vӓxa och utvecklas.

 

 

Similar Posts