De mest omtyckta hundarna

Många familjer har en eller flera hundar. Det är en del av kulturen i Sverige att ha husdjur. De flesta är en del av familjen, sover kanske till och med i husses säng. Oavsett vilken ras du väljer så kan hundar verkligen bli människans bästa vän. De är lojala och trogna år ut och år in. Med en hund har du alltid kärleken precis inpå dig.

Sedan är det också många som tycker om att träna med hundarna. Kanske öva upp dem till att vara med och jaga. Gå på utställningar av olika slag, där både utseende och färdigheterna granskas. Valla får med hunden, det är helt fantastiskt hur duktiga de är. Men för det mesta är hunden där för att du vill ha sällskap och kela med din fyrbenta vän.

Vad hundar behöver

Det är sant att hundar trivs som allra bäst när de är en del av flocken. När de har en familj som bryr sig om dem och de känner sig omtyckta. Men de har också andra behov som är viktiga. Maten bör vara anpassad till rasen och storleken på hunden. Även om de tigger är det inte all mat som är bra för dem. Sedan behöver de också få komma ut varje dag på promenad. Inte bara för att uträtta sina behov, men även för den stimulans det ger dem.

Hur mycket du än tar hand om din hund så kan det hända att de blir sjuka. Eller är med om någon form av olycka. Veterinärer är dyra, så det lönar sig att vara förberedd. Allt du behöver hittar du hos hundförsäkringar.nu. Du kanske får betala en viss egenandel, men det är ingenting jämfört med det fulla beloppet.

Människans bästa vän

Vilken hund är då den allra mest omtyckta? Och svaret är inte min egen, utan varje år så röstar folk fram den de föredrar. Egentligen betyder ju inte det så mycket, för du väljer din egen hund. Men det kan få upp ögonen för vilka valmöjligheter som finns. Här kan du läsa om Norges mest populära hundras.

Labrador, golden retriever och schäfrar fortsätter att vara populära bland svenskarna. Men det är ganska roligt att lägga märke till att blandraser ligger högst upp på toppen. Där får du lite av det goda från flera olika hundar. Inte bara med utseendet utan också deras temperament.

Vad hundar klarar av

Det finns flera bra kurser för dressyr av hundar. De är verkligen viktiga när du skaffar en valp, för där kan du lägga grunden för ert förhållande. Det låter kanske lite dramatiskt men har ett visst värde. Hundar trivs bra när de vet vad som gäller. Du som ägare är ledare av flocken, och hunden ska följa efter dig. Det är så de är funtade, och vad de behöver.

Och när du ser på vad hundar klarar av att lära sig så förstår du vikten av träning. Tänk bara på ledarhundar som hjälper de blinda i trafiken, hemmet eller på jobbet. Det finns hundar som kan känna av när deras ägare vill begå självmord och hindrar dem. Så dressyr bör helt klart finnas med på schemat.

Din allra bästa vän

Att ha en hund vid sin sida är en kamrat som kanske inte pratar men som verkar förstå allt du tänker. Någon som alltid är redo för lite kel, och även lek. Det är ett stort ansvar att ha hund, men väl värt besväret. Det minsta du kan göra är att ge dem mat och allt annat de behöver. Försäkra dem så du har råd att ge dem vård. Och sedan är det bara att njuta av sällskapet.