En guide om nagellack – Hur tillverkas nagellack?

Nagellack tillverkas av ett lösningsmedel och harts, vilket är det som du målar på dina naglar. Lösningen läggs i en tunn gryta och blandas sedan med pigment och får sedan torka. När detta har skett är lacket redo att användas! Här hittar du billiga nagellack från Luxplus.

Var tillverkas nagellack?

Nagellack tillverkas i många olika länder, se sidan om länder som tillverkar nagellack. Den största konsumentmarknaden för nagelprodukter är för närvarande Kina med en konsumtion på ca 9 miljarder USD. Brasilien följer en bit efter med en konsumtion på 5-6 miljarder USD. När det gäller detaljhandelsvärdet ligger Brasilien på andra plats efter Kina och före USA.Nagellack tillverkas vanligtvis i USA och Kina, men mindre företag som OPI (grundat 1981) kan komma från var som helst!

Hur länge håller nagellack på mina naglar innan det börjar flagna?

Detta varierar beroende på vilken typ av lack du har köpt och hur väl du tar hand om dina naglar. Konstgjorda naglar brukar inte flisa lika snabbt som vanliga naglar eftersom de inte är lika porösa! Ju fler lager lack du använder, desto längre tid håller det vanligtvis. Men även om du bara använde ett lager finns det sätt att se till att din manikyr/pedikyr håller längre: Applicera ett klart överlack varannan dag eller varannan dag. Detta hjälper till att försegla allting tillsammans så att dina naglar förblir felfria längre.

Var medveten om att de kemiska ingredienserna i nagellack och nagellacksborttagningsmedel kan skada naglarna och huden om du använder dem för ofta eller felaktigt!

Är det farligt att andas in nagellack?

Detta är inte något vi ofta tänker på, men vi andas in kemikalier i vår vardag. För att förhindra skador på dina lungor ska du se till att du inte överdriver med mängden nagellack du lägger på och vara medveten om hur mycket tid du lägger på att måla! Nagellack kan orsaka irritation om du andas in det för mycket eller för länge – precis som vilken färg som helst.

Kan nagellack skada naglarna?

Många studier har visat att det inte finns något enkelt svar på denna fråga. Naturligtvis är det viktigt att inte lägga för mycket på naglarna så att den nya tillväxten inte täcks till, vilket kan orsaka problem. Med det sagt, om du vill ta bort gammalt nagellack hemma innan du applicerar nya lager, kom ihåg att aceton kan vara skadligt för dina naglar i stora mängder. Se till att bara använda en liten mängd aceton och gnugga bort det snabbt, för ju längre du låter det sitta kvar, desto mer skada kommer det att göra.

När kom nagellack till Sverige?

Nagellack introducerades först till Sverige när drottning Christina kom från Italien med sin egen personliga manikyrist på 1500-talet. Det blev snabbt populärt på grund av sitt eleganta utseende och sin hållbarhet. Det var dock inte förrän långt senare som nagellack verkligen blev mainstream – detta skedde inte förrän på 1980-talet när modellerna och skådespelare började använda den.

Hur långt tillbaka i tiden har människor varit kända för att ta hand om sina naglar?

Människor i det gamla Egypten var kända för att vara stolta över sina naglar och målade dem med hennafärg. Det var här som nagellack började!