En väl utnyttjad balkong

Det är många som trivs med att bo i lägenhet. Framför allt om de har en balkong där de kan komma ut lite grand. Vissa moderna lägenheter har riktigt stora balkonger, och många av dem är inglasade. Här tillbringar gärna familjen så många varma sommardagar som möjligt. Har kanske både sköna möbler och växter för att skapa sig ett litet paradis.

I äldre byggnader är balkongerna ofta lite mindre. Men minst lika viktiga. Det räcker med att plats för en stol eller två. Så ni kan njuta av de vackra dagarna. Eventuellt odla lite potatis i en säck eller ha zucchini som klättrar på väggen. Allt är möjligt, det är bara att sätta igång.

Hållbara och säkra balkonger

Även villor har ofta en balkong eller två. Det gäller att utnyttja det utrymme du har. Kanske ha en balkong som går ut från det stora sovrummet, så ni kan dricka morgonkaffet där innan dagen börjar. Med balkonger är det dock viktigt att också tänka på underhållet. Speciellt om byggnaden är gammal, men även efter några års bruk. Kontrollera dem noga och se till att åtgärda det om kanske behöver repareras med en gång. När det är dags för renovering av balkong.

Det kan ju också tänka sig att du vill förbättra balkongen. På sina håll så utvidgar ägaren balkongerna och gör dem lite större. När du ändå renoverar så kan du lika gärna göra lägenheterna ännu mer attraktiva. Eller så får du ett erbjudande om att glasa in, för att sedan betala en något högre hyra. Med tanke på hur vädret är i Sverige så kan det vara skönt att sitta lite ombonat. Fantastisk utsikt från inglasad balkong.

Utnyttja balkongen maximalt

Beroende på reglerna i ditt område kan du göra mycket med balkongen. Även inom de gränser som en del föreningar sätter upp så kan du åstadkomma något speciellt. Framför allt med växter och blommor som ju kan förvandla den tråkigaste platsen till ett paradis. Hur du förvandlar din balkong till en härlig oas. Har du tur kanske du vinner pris, det är ofta tävlingar om vem som har den mest prunkande balkongen.

Men annars så inreder du den bara lite lagom så att du trivs där. En skön solstol där du kan ligga och läsa. Ett litet bord där du kan ställa drinken, vare sig det är kaffe eller något uppfriskande. Har du plats kan det vara trevligt att bjuda in folk, på sommaren är det härligt att sitta ute och fika eller äta middag. Den varma årstiden är inte så lång, och det gäller att njuta av den fullt ut. Alla mår bra av att sitta ute på balkongen lite varje dag.