Vissa varianter av mode, vare sig det handlar om kvinnor eller mӓn, fӧrsvinner aldrig helt och hållet. De kanske varierar något, men finns alltid med i det som anses vara vӓlklӓtt. Slips och fluga ӓr en av dessa saker. De har aldrig helt fӧrsvunnit, men nu har de fått ett riktigt uppsving och blivit modernt igen. Men de ser inte likadana ut som de slipsar morfar hade på sig varje sӧndag.

614-4-knyta-slipsEn av orsakerna att slipsar aldrig blir omoderna ӓr att de hӧr till snygg och proper klӓdsel. Fӧr att vara riktigt elegant och ge ett allvarligt intryck så klӓr sig många affӓrsmӓn i kostym och slips. Det ӓr fortfarande ett sӓtt att visa respekt och uppskattning på begravningar och brӧllop, eller andra mer organiserade tillstӓllningar.

Klӓ sig rӓtt fӧr tillfӓllet

Samtidigt som slipsar anses vara elegant så ӓr det också en modern detalj fӧr en helt vanlig fest. Hemligheten hӓr ligger i vad man har på sig samtidigt. Jeans och skjorta med fluga eller slips ger ett helt annat intryck ӓn om samma slips anvӓnds tillsammans med kostym eller kavaj. En enfӓrgad skjorta kommer att ge ett annorlunda intryck ӓn en som ӓr rutig eller randig, och så vidare. Accessoarer ӓr minst lika viktiga fӧr mӓn som fӧr kvinnor, och något som kan gӧra stor skillnad. Ӓr du ute efter snygga slipsar kan du köpa en slips på nätet från Bow Club.

Slipsar eller flugor kan se helt olika ut. Till att bӧrja med så finns de i flera olika bredder. Ibland har det varit modernt med smala slipsar, andra gånger skulle de vara så breda som mӧjligt. Sedan ӓr fӓrgerna och mӧnstren naturligtvis en stor sak. Pastellfӓrger, mӧrka och dova fӓrger, starka neonfӓrger- listan blir ganska lång nӓr man ser på slipsar och deras utseende. Som med allt annat har detta med mode att gӧra, men också smak. Alla har sin egen personlighet och tycke, och detta återspeglas i ens klӓdval. Det ӓr klart att mode ӓr viktigt men de flesta sӓtter inte på sig något som de inte anser ӓr snyggt.

Hur man klӓr sig

Det finns regler och oskrivna lagar om det mesta inom klӓdsel och utstyrsel. Hur lång ska en slips vara finns tips på här. Detta ӓr en viktig sak som visar hur vӓl man fӧljer modet, fӧr det ӓr något som ofta ӓndrar sig. Knuten ӓr en annan sak som ӓr ganska individuell och som man kan ha mycket roligt med. Det finns flera olika sӓtt att knyta en slips, ӓven om det kanske inte kan verka så. Vissa knutar ger mer stadga och volym, vilket kan vara bra om kragen ӓr av en viss bredd. Ibland ӓr skjortan riktigt ӧppen runt nacken, och då behӧvs det en rejӓl slipsknut. Andra fӧredrar kragsnibbar som nӓstan mӧts och då måste slipsen anpassas dӓrefter. Dubbla, enkla, halva- som namnen antyder så varierar storleken en hel del.

Sedan finns det fӧrslag på vilka accessoarer som passar bӓst till slips. En liten nӓsduk i brӧstfickan sitter inte helt fel, gӓrna i samma tyg som slipsen men i alla fall en matchande fӓrg. Många tycker om att ha en slipsnål eller klӓmma som både håller fast slipsen och samtidigt ӓr en vacker dekorering. Det samma gӓller fӧr manschettknappar, de kommer i flera stilar och utsmyckningar. Man kan hitta sett med slipsnål som matchar knapparna, vilket kan vara en stilig detalj. Så det ӓr inte bara att prata om slips och fluga, det ӓr så mycket mer som finns runt omkring. Modet kommer och går, men slipsarna består hela tiden. Hur de ser ut och nӓr man anvӓnder dem kanske inte alltid ӓr det samma, men de finns dӓr i alla fall.

 

Similar Posts