Statistiken visar att om man ser något så ӓr det stӧrre chans att man ӓter det. Naturligtvis anvӓnds detta koncept ofta inom bantning- kӧp inte hem sånt som gӧr dig tjock. Men det kan lika gӓrna appliceras åt andra hållet- skaffa det som ӓr sunt och bra fӧr dig så ӓr det mer troligt att du ӓter det. En fruktkorg på jobbet kan tjӓna detta syfte.

647-4-fruktkorgAtt frukt ӓr bra fӧr kroppen ӓr en vӓlkӓnd sanning. I tillӓgg så ӓr det ofta bӓttre ӓn alternativet, som vanligtvis ӓr fika med bulle. Dӓrfӧr har många fӧretag nu en policy dӓr de regelbundet bestӓller en fruktkorg till fikarummet. Detta ger de anstӓllda ett alternativ till sådant som inte ӓr lika bra fӧr dem.

Varfӧr bestӓlla fruktkorg?

Man kan stӓlla sig frågan varfӧr de anstӓllda inte kan ta med sig sin egen frukt, som de gӧr med lunchen. Men hӓr handlar det om lӧnsamma fӧrmåner, något som gynnar alla parter. Fӧr nӓr man ӓter sunt, som frukt, så reagerar kroppen på ett helt annat sӓtt ӓn nӓr man ӓter till exempel sӧtt. Personen ifråga kommer dӓrmed att kunna jobba både bӓttre och lӓngre, vilket ju ӓr vad arbetsgivaren ӧnskar. Det ӓr klart att man behӧver kaffe med tilltugg, det sӓger sig sjӓlvt. Men det ӓr bra att kunna vӓlja något annat på någon av rasterna. Beställ ISS fruktkorgar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping till ditt företag från fruktshop.se.

Sedan handlar det också om fӧretagsvård. Man har insett att små, och kanske lite stӧrre, fӧrmåner eller incentives kan ha stora konsekvenser. På en stӧrre skala så satsar man på konferenser och kick-offs, tillfӓllen då medarbetarna kan lӓra kӓnna varandra i en avslappnad atmosfӓr. Många inkluderar spa-upplevelser eller andra aktiviteter utanfӧr programmet, just fӧr att det lӧnar sig i det långa loppet. Glada och nӧjda anstӓllda jobbar bӓttre, det låter krasst men ӓr sant.

Nӧjda anstӓllda

Fӧrutom att man ser på fӧretagets produktivitet så handlar det också om att måna om sina anstӓllda. Att ge dem en fruktkorg varje vecka ӓr inte en stor utgift, men något som betyder mycket fӧr de som befinner sig på arbetsplatsen. Fӓrsk frukt ӓr bra att ӓta, det mӓttar och ger energi utan att man blir allt fӧr trӧtt efter ett tag. Det ӓr också något som de flesta vill ӓta, och den allra bӓsta tiden fӧr detta ӓr under arbetstiden. Många ӓr på jobbet fler timmar ӓn de ӓr i hemmet, i alla fall i vaket tillstånd.

Frukt och grӧnsaker ger kroppen vitaminer och mineraler som den annars inte får i sig. Man rekommenderar att ӓta upp till tre frukter om dagen. Nӓr frukten står mitt framfӧr nӓsan, och ӓr gratis uppepå det, så blir det lӓttare att strӓcka ut handen och ӓta. Speciellt under vintermånaderna brukar många slita med trӧtthet och fӧrkylning. En frukt kanske inte ӓr en undermedicin, men den hjӓlper helt klart kroppen att slåss mot alla virus och bakterier. Genom att ӓta mer frukt kan man dra ner på andra mediciner, som både kostar och har biverkningar. Beställ enkelt fruktkorgar till ditt företag på: www.fruktshop.se.

Mera frukt på arbetsplatsen

De flesta arbetsplatser idag har ett fikarum eller kӧk, dӓr man kan vӓrma upp sin mat och ta sig en kopp kaffe. Faktum ӓr att det ӓr ovanligt att inte hitta en liten vrå fӧr betӓring. Forskningen visar återigen att små raster kan gӧra arbetet smidigare och mer effektivt. Man ska bryta upp dagen i mindre portioner, så att sӓga, fӧr att kunna ge allt under arbetets gång. Om i alla fall en rast består av att gå och ta sig en frukt så kommer hjӓrnan att fungera mycket bӓttre. En liten frukt kan ha stor inverkan på personens humӧr och hjӓrnfunktion.

Allt fler fӧretag satsar dӓrfӧr på att ha en fruktkorg stående i fikarummet eller kӧket. De levereras regelbundet, som en gång i veckan. Man kan vӓlja mellan olika alternativ, som sorter och kvantitet. Det ӓr vanligt med sӓsongens frukt, den smakar bӓttre och kostar mindre. Ekologiska fruktkorgar ӓr också något de flesta fӧredrar. Man har insett hur viktigt det ӓr inte bara med frukt men också med sunda alternativ. En ordentlig fruktkorg bӧr aldrig fattas från ett fӧretag.

 

Similar Posts