Det är inte alla städer som uppmärksammas av kändisar. Då måste de ha gjort något riktigt bra för att hyllas på det sättet. Malmö har ofta varit i tidningarna av andra orsaker, men nu har sociala medier fått lära känna en av stadens bästa sidor. Naturligtvis finns det mycket gott i Malmö. Många trivs där och skulle inte kunna tänka sig att bo någon annanstans. För andra är det inte mer än sista stoppet innan de reser ner på kontinenten.

Många som är uppvuxna i en stad har speciella känslor för den. Om du pratar med en stockholmare skulle de inte kunna tänka sig att bo någon annanstans. Samma sak gäller för göteborgare, och så vidare. Det är inte bara själva staden som lockar, utan de har ofta en stadsdel som de valt ut. Även om det inte är samma sak att bo på en plats som ung och vuxen i arbetslivet, så har den på något sätt vuxit fast runt omkring dig.

Lyxig tillvaro i Malmö

Det finns mycket att göra i Malmö när du inte jobbar. Trevliga restauranger och andra nöjen som lockar de flesta. Ta en tur över till Köpenhamn och äta goda kakor. Kurser, teatrar och allt annat som en storstad har att bjuda på. Om du vill finns det något att syssla med varje dag i veckan, förutom när du promenerar i parkerna eller går på gymmet. För att hinna med allt detta kan det vara skönt att lägga över en del av sysslorna i hemmet på någon annan. Du hittar priser för hemstädning i Malmö hos Städo.

Egentligen räknas inte detta som lyx längre, för det har blivit så vanligt. I de flesta städer kan du idag få hemmet städat för en relativt billig penning. Eftersom RUT-avdraget kan tillämpas så blir det ännu mer förmånligt. Med tanke på all den tid och ork du kan lösgöra genom att hoppa över städningen själv så blir den ännu mer värdefull. Låt proffsen ta hand om ditt hem på en regelbunden basis. Kanske inte varje vecka, men ett par gånger i månaden eller i alla fall när det är dags för storstädning. Du kan klicka här för att hitta hemstädning i Uppsala.

Goda ord om Malmö

Det finns vissa saker som inte bara är attraktiva för de som redan älskar en stad. Alla har inte samma känslor för Malmö, Stockholm eller Hudiksvall. Eller vilken stad det än är som du föredrar. Däremot så kan städerna bli uppmärksammade när de gör något alldeles speciellt. Malmö har börjat satsa allt mer på miljön, och då även i det dagliga livet. Detta har andra lagt märke till och kommenterar om. Så hyllas Malmö av världsstjärnan. Läs mer på den här sidan i Expressen.

Förhoppningsvis är detta något som allt fler städer eller stadsdelar ska bli kända för. Ju mer utspritt det blir med ekologiska lösningar, där du förorenar miljön så lite som möjligt, desto bättre. Malmö är ett exempel för andra, men det finns flera andra orter som gjort likadant. Ett steg i taget så kan de flesta storstäder bli bättre på detta. Naturligtvis så börjar det hela med att folk samarbetar när ett tilltag introduceras.

Många tyckte det var jobbigt med källsortering i början. Men se vilken framgång detta varit och hur sopberget har minskat på grund av det. Ett antal bostadsrättsföreningar har börjat göra kompost i källaren. De återvinner matsvinn och material från grönområdena runt omkring till att göra jord. Idag kan du nästan inte hitta en vanlig glödlampa utan allt är energisnålt. Alla dessa mer eller mindre små detaljer kan tillsammans göra stor skillnad.

Att leva i Malmö

En del tror att Malmö är kriminellt för det läser du om i tidningarna. Tyvärr så har vissa delar av staden mycket knark och våld, men det är likadant så gott som överallt. Det finns en del områden i alla städer dit inte ens polisen vill åka in efter mörkrets inbrott. Men det är ingenting som kännetecknar en hel stad. Istället gäller det att se på vilka anordningar som finns för sport, för de unga eller gamla, kultur och allt annat som gör livet lite roligare.

Expressen rapporterar i denna artikel om hur Malmöoperan blivit mycket populär. Sedan har Malmö haft olika föreningar som anordnar kulturella händelser. Det kan vara en resa till ett galleri någon annanstans. Utställningar av inhemska och internationella konstnärer. Ibland kan temat vara just internationellt för att binda samman alla invandrare som alltid dras till stora städer. Sport är något annat som det satsas en hel del på, speciellt för barn och ungdomar. Alla ska ha möjlighet till sunda fritidsaktiviteter.

Hylla Malmö för allt gott

Det är viktigt att bli erkänd. Att någon märker allt ditt hårda arbete. När hyllningen går till en stad så känner du dig extra stolt över att bo där. Malmö kanske inte är något speciellt för andra personer, förutom när det uppmärksammas av kändisar vill säga. Men för befolkningen som kanske vuxit upp där eller förälskat sig i staden som vuxna så är den riktigt speciellt. Och erfarenheten visar att ju stoltare du är över ditt hem desto mer tar du hand om det.

Detta är tanken bakom många kvartersprojekt och satsningar. Folk måste få känna sig glada över att bo på ett visst ställe. Detta kan minska eller helt förhindra vandalism och annat som kan kasta en skugga över vissa stadsdelar. När de som bor i ett område kommer samman för att hålla rent och plantera blommor så brukar det hålla mycket längre. Du vill inte gärna kliva i en blomsterrabatt som du själv har gjort i ordning. Och ser du skräp på gångarna så rapporterar du det till vaktmästaren eller plockar upp det själv.

Helt klart så finns det ingenting som en perfekt stad i dagens samhälle. Alla har större eller mindre problem, men du får bara lära dig leva med dessa. Däremot så kan alla vara en kraft för gott, någon som bryr sig om sin stad och gör allt för att den ska gå framåt.

Similar Posts