Allt fler känner behovet av att vara anonyma. Det kan bli lite för mycket med internet ibland. Allt du gör registreras och så gott som alla kan se vad du håller på med. Ibland är det till godo, som när din browser kommer ihåg var du varit. Eller när du vill beställa samma sak som förra gången. Så det bästa är att ha balans.

Det kan du skapa genom att gömma din IP-adress, och bli mer anonym. Du kan fortfarande surfa och göra allt du vill. Lite mer faktiskt, eftersom det inte alltid syns vilket land du sitter i. Nu för tiden sker det mesta online, och världen har verkligen krympt. Allt det här kan du utnyttja på ett bättre sätt genom att gömma dig.

Dölja sig på rätt sätt

Det finns flera olika alternativ om du vill gömma dig. Eller vara mindre synlig. Innan du bestämmer dig är det bra att se vad som finns. Vilka fördelar de har, så du kan se vilken som är bäst för dig. För det är helt naturligt att vilja vara säker och inte dela med sig av livet till precis alla. MakeITSecure är ett bra val.

De skojar lite och säger att även ditt kylskåp kan bli hackat. Men det är inte alltid så långt från verkligheten. Det mesta ligger på digitala enheter idag, och det mesta är sammankopplat. Om någon verkligen vill kan de hitta mycket information om dig och din familj. För det mesta kanske det inte gör något, men det är alltid bäst att skydda sig. Här hittar du de bästa VPN tjänsterna.

Vilken tjänst är bäst?

Här kan det bero på vad du vill göra och med vilka enheter. Alla har något att säga om internet och VPN. Det är just därför som du bör ta dig titt att undersöka de olika alternativen innan du går vidare. Ska det bara vara för privat bruk eller tänker du använda det för ditt företag? Apple tycker inte om alla VPN, läs mer på BBC News.

Det kan också bero på hur mycket du vill betala. En del tjänster är gratis, medan andra kostar att använda. För det mesta går pris och kvalitet hand i hand, men det finns undantag. Det viktiga är att du hittar en bra tjänst som skyddar din information. Alla behöver inte veta vad du ser på för filmer eller vilken pizza du föredrar. Vissa saker är personliga.