I många gamla hus finns det en skorsten och eldstad. Även om det är mysigt med en öppen eld är den inte så effektiv för att värma upp huset. När nu allt fler väljer vedeldning som ett alternativ eller komplement till annan sorts uppvärmning, har det kommit olika sorters spiskassetter på marknaden.

MA218-vedeldningEn spiskassett i Norrköping fungerar så att man bygger in en kamin i den befintliga eldstaden. Sedan kopplar man den till skorstenen och kan sätta igång att elda. Själva kaminen är ofta gjord i gjutjärn. Trots att det kan kosta en slant att installera en spiskassett brukar det löna sig i längden, speciellt om man har tillgång till billig ved. Man kan dra ner på sina uppvärmningskostnader ganska rejält.

Det som är fint med en spiskassett i Norrköping är hur stor verkningsgrad man får. Med en vanlig eldstad utvinner man cirka 5-10 procent av veden som värme. Detta innebär att man vanligtvis eldar för kråkorna och egentligen bara kan njuta av att ha en brasa. Med en spiskassett i Norrköping, däremot, har man en verkningsgrad på cirka 70 procent. Samtidigt som man utvinner mer värme och sparar pengar, kan man också mysa framför brasan.

Om man sedan kompletterar med täljsten i Norrköping kan man ha ännu mer nytta av sin kamin. Täljsten lagrar värme för att sedan avge den långsamt. Detta gör att man inte behöver använda så mycket ved för att ha en konstant värme. Man kan täcka en eller flera sidor av kaminen med täljsten i Norrköping. Ju mer sten man har, desto mer värme kan man lagra. En del kaminer i handeln är redan utrustade med täljsten, men annars är det lätt att köpa till.

Täljsten i Norrköping är också mycket vackert. En del använder det bara för dekoration, men man kan också dra nytta av stenen samtidigt. När man installerar en spiskassett i Norrköping kan man be dem att samtidigt sätta dit täljsten. Eftersom man ändå måste justera något för att spiskassetten ska sitta fast ordenligt, är det lättare att göra allt på en gång.

Det finns olika storlekar och utförande på spiskassetter, så oavsett vilken eldstad man har brukar det inte vara några problem att sätta in en. Genom att komplettera med en fläkt, och kanske täljsten, kan man ofta värma upp en yta på minst 100 kvm. Beroende på planlösningen i huset, även mer än det.

Similar Posts