Tänk att kunna kombinera två av årets höjdpunkter. En kryssning till havs samt det så viktiga julbordet. Bättre kan det nästan inte bli. Du har din hytt och det finns ingenting du kan göra mer än att ha det trevligt. Inget hem som ska städas eller snö som ska skyfflas. Istället ligger all fokus på att njuta av gott sällskap och fantastisk mat. Det är verkligen ett utmärkt sätt att skämma bort dig själv lite grand.

Det är inte alls ovanligt att en arbetsplats bokar in en kryssning med julbord. Du är inte borta så länge, men får ut desto mer av resan. Men det kan också vara en rolig sak att göra tillsammans med familjen. För de flesta ser ju till att få med mer än ett enda julbord. Så om du går ut hemma i stan med arbetskamraterna så kan du alltid ta dig tid med ett julbord till havs med någon annan.

Mycket tid för att fira

De flesta sätter igång med julfirandet så fort första adventsljusets tänts. Det städas och fejas i alla hem och många bakar också kakor så gott som hela tiden. Men det är också en tid då julbordet ska firas, eller avnjutas. Någon kväll i veckan, eller varför inte vid lunchtiden, så samlas du och dina vänner för att äta julmat. Vilken sort och var det är någonstans kan variera. Syjuntan kanske vill ha ett vegetariskt julbord i år medan bastuklubben föredrar skaldjursvarianten.

Det som är så skönt är att du slipper tänka på att laga mat och baka själv såvida du inte trivs med det. Men även de som älskar julpyssel har behov av att bli omhändertagna någon gång ibland. Freshcatering.se erbjuder catering av julbord i Stockholm som du kan få direkt hem till dig eller till ditt företag. Du ser bara på menyn och väljer hur du vill att julbordet ska se ut så tar de hand om resten.

Detta gör det möjligt att organisera mer än ett julbord. Något kanske du lägger på en restaurang. Men ett annat kan mycket väl arrangeras på kontoret eller i hemmet. om maten är lagad och serveras av professionell personal eller läggs upp som en buffet så har du inte så mycket kvar att göra själv. Läs mer på http://freshcatering.se/.

God mat ute på havet

Men så är det alltså en växande trend som verkar mysig. Att äta julbordet i samband med en kryssning kan bli något att se fram emot i mörka december. Efter avslutad middag finns det ofta dans, eller så kan du fortsätta firandet i baren. Många båtar har speciell underhållning med kända artister just under denna månad. Expressen skriver här om hur allt fler väljer julbord till havs.

Men du måste ju inte åka på en dygnskryssning. Även dagtid finns det härliga alternativ med julbord ombord. De kostar inte många hundralappar och tar inte heller så lång tid. För de som har familj och barn hemma kanske det kan vara skönt att komma tillbaka på kvällen. Återigen så handlar det ju om att få med allt som bjuds inför julen. Dels de egna förberedelserna men även alla de julbord som arrangeras överallt.

Alltid tid för julbord

Du ska jobba, ta hand om familjen och även hinna träna på gymmet. Där emellan så verkar det inte finnas så mycket plats över för julborden. Men hur det nu är med allt du har på ditt schema så finns det alltid tid för att njuta av livet. Ett julbord här och där hinner alla med. Samtidigt så finns det en annan växande rörelse eller trend. Nämligen att minska matsvinnet så mycket som möjligt.

Just under högtider är det lätt att överdriva lite grann med mat och dryck. Du vill att alla ska få det allra bästa och det hör liksom till. Men det är inte alla som håller med om detta. Cafe’ skriver i den här artikeln om julbordet du kan äta snabbt. Det är i princip en lunchtallrik, men med julens specialiteter. Du blir ordentligt mätt och det smakar riktigt gott och juligt. Här kan du lätt äta julbord under lunchrasten. Utan något svinn och inte heller ett överflöd av feta rätter.

Den nya julen

Julfirandet har förändrats något de senaste åren. Detta märks först och främst på julbordet där nya rätter har intagit hedersplatsen. I alla fall på sina ställen. Andra vill ha allt det traditionella i tillägg till de nya uppfinningarna. För dem är skinkan eller revbensspjällen fortfarande det allra viktigaste, men det är alltid roligt att pröva på något nytt.Det finns idag vegetariska julbord och även mer traditionella varianter har allt fler gröna rätter inkluderade.

Sedan har det också blivit ännu vanligare än tidigare att äta julbord till havs. Att ta en kryssning, antingen det bara är över dagen eller minst ett dygn, med underhållning och julmat är något du aldrig glömmer. Eftersom det inte kostar så mycket och inte heller tar för mycket tid i anspråk kan du kanske boka in mer än en resa.

513-6-3

Andra satsar på att gå på julbord under veckorna som leder upp till julen. Men sedan packar de hela familjen och reser bort under själva helgerna. Det är ju många lediga dagar på samma gång från skolor och jobb, så det passar bra att boka in en resa just då. För dem är det viktigaste att vara samlade som en familj Resten har de redan fått med sig tack vare alla julbord.

Fira jul till havs eller på land

För det är ändå så att det handlar om att njuta av säsongens möjligheter. Efter jul och nyår är det inte så mycket planerat före påsk, i alla fall inte när det kommer till högtider. Därför tycker många att det är viktigt att utnyttja julborden fullt ut. När det nu finns sundare alternativ att välja mellan så har risken att du äter och dricker för mycket minskat. Det är klart att det blir lite mer festligheter än vanligt, men det är det värt. Speciellt om du kan få med dig både kryssningar och vanliga julbord på land.

Similar Posts