Att spela musik är en viktig del av livet. För många personer är det en daglig händelse. Vissa sitter i stort sett hela dagen med hörlurarna redo för att lyssna på en låt. Och världen är full av musik. Du har så mycket att välja på att det aldrig blir tråkigt. För att inte glömma den musik du kan skapa själv.

Många har lärt sig ett eller flera instrument och spelar gärna på sin fritid. I flera skolor är det en del av undervisningen, ett utmärkt sätt för barnen att bekanta sig med musik. Vare sig det är enskilda lektioner eller en del av klassundervisningen så är det bra att komma in i musikens värld. Sedan utvecklar du en viss smak med tiden, ibland till föräldrarnas fasa.

Spela ett instrument

Blockflöjt, gitarr, piano och fiol hör till de vanligare instrumenten. Ett piano är stort och skrymmande och det är inte alla som har plats för det. Men en blockflöjt eller gitarr är lätta att hantera. Du kan få dem i flera sorters kvalitet. För det mesta lönar det sig att inte välja det allra mest plastiga, även om du är nybörjare. Lär dig känna igen det rätta ljudet redan från början. Sonnemo Guitars är ett bra val.

Du kan ibland få låna instrument via skolan, men många väljer ändå att köpa dem. De är en utmärkt present, och något som är värt att satsa på. Nu för tiden är det så lätt att bli upptagen med elektroniska enheter. Inget fel med det, men det kan bli för mycket av det goda. Då kan musik vara en bra motvikt. Aftonbladet berättar om ministern som önskar sig en gitarr i julklapp.

musik

Ge något till alla dina sinnen

En människa är en sammansättning av flera funktioner och sinnen, en fantastisk maskin kan du säga. Bland annat har du synen, där du kan uppskatta vackra solnedgångar och söta kattungar. Men även hörseln är viktig, och då är det främst musiken som du tänker på. Det är klart att ljudet av barnen som leker kan stimulera dig, men få saker är så intressanta för människohörseln som musik. Läs i Expressen om när gitarren inte räcker som sällskap.

Musik är en del av världen, av det dagliga livet. Religion har länge använt musik för att nå församlingens hjärtan. Runt jul är det många, både religiösa och vanligt folk, som njuter av de vackra julsångerna. Tonerna är klara och går rätt in i själen. Roligt quiz i Dagens Nyheter om julseder, gitarrer och annat trevligt.

Satsa på ett liv med musik

Så vare sig du spelar själv eller bara lyssnar på musik så är det bra för dig. Satsa gärna på att ha ett bra instrument, alternativ ordentligt högtalare. För det gäller att unna sig det som är gott, samtidigt som det är nyttigt för dig. Välj gärna sådan musik som lyfter upp dig och får dig att må bättre. Det finns ingen tvekan om det. Musik är kraftfullt och kan ha ett rejält inflytande på ditt humör.