Modulhus ses ofta som det “billiga alternativet för att bygga hus”, men ger de samma kvalitet?

Vad är en byggnadsmodul?

En modulbyggnad är en prefabricerad byggnad som är fristående och levereras till byggplatsen redo för montering. Modulerna transporteras ofta på lastbilar eller tåg, men ibland kan de flygas in med helikopter. Här hittar du krympplast för modulbyggnader.

Är modulhus bra?

Modulhus byggs i fabriker och levereras sedan till byggplatsen. På grund av detta kan man anta att modulhus inte är särskilt välgjorda. Detta är dock inte alltid sant. Modulhus byggs lika stabilt och noggrant som alla andra hus, och kvaliteten varierar beroende på vilket företag som tillverkar dem.

För- och nackdelar

Det finns många fördelar med att ha ett modulhus jämfört med ett traditionellt hus. Här är en lista över fördelarna:

  • Billigare eftersom du inte behöver köpa lika mycket utrustning eller betala arbetare lika mycket pengar för att de ska bygga ditt hus från grunden
  • Mindre risk för kollaps på grund av “barnsjukdomar” med nybyggda hus
  • Beprövad erfarenhet
  • Högre kvalitet än vad de flesta inser

Det finns dock också nackdelar:

  • Alla har inte samma möjligheter som andra

Hur mycket kostar ett modulhus?

Priset på ett modulhus beror på många faktorer: storlek, stil och inkluderade specialfunktioner. Om du är ute efter att bygga ett litet bashem utan extra tillbehör kan du räkna med att betala omkring 50 000 pund. Det är dock också möjligt att köpa ett för cirka 100 000 pund om du väljer det dyraste modulhuset på marknaden.

Vad ingår i ett modulhus?

I priset för ditt nya hus ingår allt som ingår i det: fönster och dörrar, golv och väggar, elektriska ledningar och rörledningar – allt är redo att monteras. Om inventarier inte ingår i husets pris kan eventuella saknade föremål vanligtvis läggas till på begäran mot en extra kostnad. Detta skiljer sig från att få något specialbyggt, för även om du ber om något mer än vad som erbjuds med ditt modulhus kommer det inte att bli några extra kostnader om du inte kräver arbete som inte har varit beaktas.

Vilket hus är billigast att bygga?

De dyraste husen har ett överflöd av funktioner, vilket beror på att det krävs mer arbete på byggarbetsplatsen under byggtiden. Om du väljer en enkel konstruktion kommer du att minska byggtiden och därmed kosta mindre pengar i det långa loppet. Men om du vill ha särskilda funktioner – som en högteknologisk pryl eller ett genomarbetat badrum – måste du vara beredd att betala extra. De billigaste modulhusen är ofta basmodeller som inte innehåller många klockor och visselpipor, men de kan också vara mycket trånga inuti på grund av sin storlek (som minskas kraftigt under transporten). Se till att ta hänsyn till förvaringsutrymmen när du planerar var allting ska ta plats innan du väljer ett av dessa hem.

Similar Posts