Borås tapeter har funnits i över 100 år, det grundades redan 1905. Men trots att det är gammalt har det alltid strävat efter att följa med i utvecklingen inom heminredning. De senaste åren har man köpt in andra kända företag och även lanserat nya, fräscha kollektioner.

MA49-målad väggMånga lägenheter som byggdes under 1970-talet tapetserades med varor från Borås. Man hade nämligen utvecklat en linje som var både billig och hållbar. Mest känd är kanske Borosan tapeterna som fortfarande hör till Sveriges mest köpta tapeter. Denna serie finns tillgänglig i en rad olika mönster och färger, inklusive flera bårder. År 2002 köpte man upp Ecotapeter och lite senare, år 2008, även Cole&son. Man ser hela tiden efter möjligeheter att förnya sig, med nya trendiga tapeter.

En av Borås moderna designer är Hanna Werning. Hon är känd för att arbeta med stora mönster och fantastiska färger. Djur och natur figurerar gärna på hennes tapeter. Nu har hon skapat sin tredje kollektion för Borås, med en härlig samling mönster. Många föredrar att använda hennes tapeter som en fondvägg, det är mycket färger och mönster. Helt klart en tapet som blir rummets blickfång och lyser upp.

Även om en tapet har stort mönster kan den användas till ett helt rum utan att bli påträngande och jobbig. Det visar helt klart Borås tapet kollektion Marstrand. Den är baserad på maritima inspiration, med ränder, fyrar och segelbåtar. Men även mycket annat som för tanken till havet och allt som hör det till. Barnen ska också ha tapeter som uppmuntrar deras fantasti och lek. Borås kollektion Lilleby riktar sig till de yngre familjemedlemmarna med tapetmönster som de kan älska. Förutom blommor och andra vanliga motiv har man även luftballonger, ballerinaskor och cowboys på barnens tapeter.

I sina arkiv har Borås tapeter hittat mönster på gamla, fina tapeter som man använt till att skapa en ny kollektion som kallats Oxford. Den passar de som tycker om klassiska mönster, men i lite modernare stil. Det är en tidlös design som fortfarande är aktuell, även om de idag inte längre är handmålade.

Borås tapeter har etablerat sig som ett ledande märke inom svensk heminredning under många år. De har bevisat att en gammal, gedigen firma kan fortsätta att växa och förnya sig. Tapetsering är en pulserande branch, där man inte kan stå stilla. Modet växlar hela tiden och man måste hålla jämna steg, samtidigt som man behåller sin karaktär. Detta har Borås lyckats med.

Similar Posts