Familjeabonnemang för mobilen kan spara pengar

Familjer som har flera familjemedlemmar kan spara pengar om de väljer ett gemensamt mobilabonnemang. Familjeabonnemang sparar även tid, eftersom det tar bort behovet att behöva ha koll på flera olika operatörer, villkor och fakturor. Det finns flera operatörer som erbjuder familjeavtal och det går att jämföra sådana mobilabonnemang hos Mobili.se. Sidan gör det även mycket enkelt att hitta mobilabonnemang med mycket surf, som är billiga och som passar till olika livssituationer.

En samlad räkning

Familjeabonnemang gör det enklare på flera olika sätt. Istället för att alla har en varsin räkning, så samlas alla abonnemang på en och samma faktura. Grundabonnemanget kostar som ett vanligt abonnemang, men tilläggsabonnemangen brukar vara mycket rabatterade. Det går därför att spara många hundralappar varje månad om man är flera i familjen, jämfört med om alla skulle ha varsitt separat abonnemang. De flesta mobiloperatörer har även barn- och ungdomsrabatter som kan gälla fram till dess att man fyller 27 år. Rabatterna gör det ännu billigare med ett familjeabonnemang. Det är även värt att hålla koll på olika kampanjer som operatörerna har regelbundet. Ibland går det att lägga till familjemedlemmar till ett rabatterat pris.

Lägg till familjemedlemmar

De flesta operatörer låter en användare teckna ett huvudabonnemang, sedan läggs familjemedlemmarna till som ett extra tillval vid behov. Det finns inte alltid en bindningstid på familjeabonnemang, men det kan bli billigare om man väljer att ha en bindningstid. Det brukar finnas en maxgräns på hur många som kan läggas till. Tele2 och Telia har till exempel en maxgräns på fem personer för sina mobilabonnemang. Antalet personer kan förändras när man vill och är inte statiskt. Det är smidigt om någon i familjen flyttar hemifrån och ska tas bort från familjeabonnemanget, eller om det ska läggas till någon extra.

Man behöver inte bo på samma adress för att teckna ett familjeabonnemang, men fakturan skickas till den adress där personen med huvudabonnemanget är skriven. Alla får sina egna telefonnummer och det kan även gå att flytta över nummer som redan finns. I regel ingår obegränsade samtal och sms i Sverige i månadskostnaden. En del operatörer erbjuder även gratis surf på sociala medier. Alla familjemedlemmar får sin egen surfmängd och man väljer hur stor den ska vara när man tecknar abonnemanget.

Om det finns barn som ska vara med på familjeabonnemanget kan det vara en bra idé att begränsa deras surftid. Ägaren av huvudabonnemanget brukar kunna hålla koll på surfen på mobila abonnemang och anpassa spärrar genom sitt konto. Det kan till exempel gå att spärra tillgång till sidor med specifikt innehåll och tillgång till olika köp som extra surf eller betalsamtal. Familjemedlemmar kan inte själva låsa upp spärrar och ändra hur mycket surf de ska ha, utan det måste gå genom huvudabonnenten.

Similar Posts