Parents carrying son on armchair in new house

Det är verkligen skönt att inte behöva ta hand om städningen när du flyttar. Av alla saker du ska anlita någon för att göra tycker många att detta är nummer ett. Helt klart något som proffsen ska få ta hand om, och inte du. Det finns tillräckligt med att göra och komma ihåg när du flyttar. Ofta så blir det både renare och bättre för dig själv. Samtidigt så kan du dra nytta av den skattereduktion som är möjlig vid flyttstädning.

För att underlätta för folk som anlitar andra för vissa tjänster så har ett RUT-avdrag fastsatts. Du kan dra av upp till 50 000 kronor per år och person, en avsevärd summa. Detta gör det ännu mer attraktivt att inte göra städningen själv utan anlita en utomstående firma. Se bara till att följa de regler som finns runt avdragen så att du inte gör några misstag.

Planera väl för flytten

Ju bättre förberedd du är desto lättare kommer flytten att gå. Börja sortera igenom ditt hem så tidigt som möjligt. Ge bort eller kasta sådant som du inte behöver. Det brukar inte ta lång tid för saker och ting att börja samlas på hög. Redan när du börjar titta efter en ny bostad så kan det vara bra att i alla fall mentalt förbereda dig på packningen. Men du måste inte göra allting själv. Det finns hjälp att tillgå, något som du allvarligt bör ta med i beräkningen. Det finns bra möjligheter att anlita en flyttfirma i Eskilstuna som tar hand om allt som rör din flytt.

En professionell flyttfirma vet allt om att flytta. Det är deras levebröd och något de har erfarenhet av. Dels kan de komma med goda råd om hur du ska packa. Kanske hyra ut eller låna dig de kartonger och annat material som behövs. Själva flytten kan du helt glömma bort. De kommer in, bär ut allt och transporterar det till din nya bostad. Väl där ställer de in kartongerna i de rum du anvisat och du slipper den tunga biten av flytten.

När allt är utburet kan de till och med ansvara för städningen av det gamla huset. Detta är en viktig del av flytten, och kan bli dyrt om du inte gör det ordentligt. Hyresvärdarna har listor på vad som måste göras och flyttfirmorna håller sig till dessa. Många ger till och med en pengarna-tillbaka-garanti för att de gör allting perfekt. Det är ett faktum att allt fler anlitar en firma för flyttstäd i Eskilstuna.

Woman scrubbing the floor, feeling exhausted

Överleva flytten är inte svårt

Många gånger så ser du fram emot att flytta. Du har hittat det perfekta huset eller fått nytt, spännande jobb. Familjen börjar växa eller så vill du flytta redan innan det sker. Men trots att det är positivt med en ny bostad så kan flytten vara mycket jobbig. Samtidigt som du tar hand om den ska du ju också sköta din vardag, med allt vad det kan innebära. I den här artikeln från Aftonbladet kan du läsa om hur du gör flytten enklare.

Kontakta olika flyttfirmor och be dem om en offert. Jämför priserna, men också vad som är inkluderat i förslagen. Du kommer troligtvis bli glatt överraskad att det inte alls är så dyrt. Speciellt med tanke på vilket tungt arbete de gör och hur mycket energi du sparar. För en del är det inte ens aktuellt att flytta själva, de har inte de krafter som behövs. Andra vill helst använda sina nära och kära för andra uppgifter och tjänster.

Utnyttja den hjälp som finns

Det är mycket viktigt med flyttstädningen. Om det inte är rent så får du inte en extra chans att rätta till misstagen. Istället så tar de själva hand om det hela och du får en stor räkning. Därför ska du se till att göra det ordentligt redan från början. Även om du städar varje vecka så är denna avslutande städning ganska stor. Kök och badrum är stora områden och inspektionen går in på djupet. Aftonbladet rapporterar i en artikel om de vanligaste missarna för den som inte anlitar flyttstädning.

Städningen är också en av de saker som kan gå in under RUT-avdraget. Du ansöker om detta och när det godkänns så kommer avdraget nästa år. Se till att hålla ett öga på hur många ansökningar du lämnar in, för de läggs alla ihop till en stor pott. Men eftersom det är 50 000 kronor per person och år så brukar det inte vara några problem för en familj. Du kan gå in på Skatteverkets sajt och kontrollera dina egna uppgifter. Privata Affärer skriver här om att du kan få skattereduktion för flyttstäd.

288-6-3-smidig-flytt-flyttfirma-avdrag

Billigare sätt att flytta

Det går alltså att pressa ner kostnaderna i samband med en flytt. Hela tiden så gäller det att ha en balans mellan vad som är viktigt för dig. Trots RUT-avdraget så får du naturligtvis lägga ut pengar. Det kostar att ha en flyttfirma som bär dina tunga möbler istället för att bara betala pizza för kompisarna. Men skillnaden är inte alls så stor som du skulle kunna tro. Kontrollera priser och erbjudanden för att se hur det faktiskt lönar sig.

Plus att allting har ett värde. Du kan minimera din stress med flytten. Att vara helt slutkörd i flera veckor bara för att du flyttat behöver inte vara fallet. Du kan lägga över flera moment på andra. En professionell flyttfirma kan vara precis den lösning du behöver för att klara av att bolla både vardag och flytt. Istället för att bli utmattad kommer du att ha mer ork för att organisera ditt nya hem. Samt klara av din vardag och din familj medan allt detta pågår.

Rent allmänt har det blivit allt vanligare att lägga över vissa tjänster på andra. Flytthjälp och städning är helt klart en av dessa. Tack vare den skattereduktion du kan få så ligger denna hjälp inom räckhåll för så gott som alla. Du kanske fortfarande inte älskar att flytta, men det kommer att gå både snabbare och smidigare än du någonsin hade tänkt dig.

Similar Posts