368-6-1

Det finns folk som tycker om att fira så många högtider som möjligt. Julafton, påsk, födelsedagar och även namnsdagar. För att inte tala om studenten och midsommar. Det finns så många roliga anledningar till att samlas och fira. Kanske äta något gott, skära tårtan och bara vara tillsammans. Nu när en hel del nya namn har lagts till i almanackan så har också möjligheterna till en speciell dag ökat.

Det är intressant att se hur namn-längdskommitte’n tar hänsyn till att namn förändras. Eller rättare sagt vilka namn som används av dagens föräldrar. För det har alltid funnits mode i valet av namn. Vissa generationer finns det en rad med Anna och Kristina, medan andra åldrar väljer Emilia, Vilda eller Jennifer. Ibland kan du gissa dig till hur gammal någon är bara grundat på namnet.

Nytt namn varje dag

Almanackan är full av namn. Varje dag har minst ett namn, och vissa dagar har ett par stycken. Detta gör det lättare att kunna ta sig tid att fira lite extra. Hela tiden så utvärderas bruket av alla namn som finns i Sverige. Vissa namn som inte funnits i almanackan tidigare får nu en plats, medan andra kanske kommer tillbaka efter flera års bortavaro. Du kan gå till denna sidan för att hitta almanackor att köpa online och få hemskickade.

De flesta ger sina barn ett namn som de tycker om. Kanske någon kär släktings namn eller ett som går i släkten. Ofta är dock dessa släktnamn inte tilltalsnamnet utan detta ska vara något alldeles speciellt. I andra länder eller kulturer är namnets betydelse av vikt. En pojke uppkallas gärna med något manligt. Eller så spelar utseendet en roll eftersom barnet inte får sitt namn förrän efter födseln. Men även om alla namn i Sverige har en betydelse så är detta vanligtvis inte grunden för ett visst val.

Almanackor är bra att ha

Dagens samhälle är elektroniskt upplagt. Det mesta sker på data eller i molnet. Trots detta så kan en helt vanlig almanacka ha sin plats både på jobbet och i hemmet. Du kan snabbt och smidigt se vad som händer och sker en viss dag. En del skriver in hela familjens angelägenheter så att alla vet var de andra är. Andra ringar in namnsdagarna och fyller i alla födelsedagar eller andra viktiga dagar.

368-6-2

En snygg almanacka med plats för att skriva in viktiga saker kan alltså vara till nytta. Läs mer om allt du behöver veta på Kontorsvikingen.se. De har det mesta inom kontor, vilket underlättar både för privatpersoner och företag. Till trots för att elektronik och internet nu dominerar affärsvärlden och de flesta hem så är det ändå många som tycker om att ha hederligt gammalt papper.

Snygga almanackor för alla tillfällen

Det finns flera snygga almanackor med motiv från djurvärlden eller intressanta platser. Du kan också ladda upp dina egna bilder eller konstverk för att göra en speciell almanacka. Almanackor för ett gott ändamål är populärt idag. Läs mer i den här artikeln i Göteborgs-Posten. Med försäljningen av almanackor har de lyckats samla in stora mängder pengar som de sedan för vidare till de som behöver det allra mest.

Detta visar också att folk tycker om almanackor. De tycker om att veta vilka namn som finns och när de kan fira dem. Det är roligt att vända blad och läsa recepten på andra sidan eller se om det är dags för en ledig dag. Aftonbladet rapporterar i denna artikel om nya namn som tar plats i almanackan.

Varje dag något nytt

Almanackor är en tradition som har djupa rötter i landet och som inte kommer att försvinna i första laget. Det är därför som de hela tiden diskuterar och lägger till namn. De flesta vanliga namn finns med, en del delar dag med någon annan. Detta kan leda till roliga festligheter om två personer i samma familj eller vänskapskrets har namnsdag samma dag. Vetlanda-Posten skriver i en artikel om hur almanackor kan ha oväntade användningsområden.

Helt klart kommer almanackor aldrig att bli omoderna. Även de som har elektroniska anteckningar och mötesplanerare tycker om att ha en liten almanacka hängandes på väggen. Det är fortfarande något som används av företag för att sprida deras logo och information. Just för att det är en sak som folk har till hands och ser på varje dag. Det är inte något du bara lägger i byrålådan, utan den används.

Allt för kontoret

Det behövs ofta inte så mycket för att kontoret ska fungera smidigt. Vare sig du sitter hemma eller på jobbet så kan några få, väl valda, saker vara tillräckligt. Det kan hjälpa att se över ditt arbetsflöde. Hur du jobbar och vad som är viktigt för dig att ha i närheten. Många tycker det är bra att se över dagens uppgifter innan de sätter igång på allvar varje morgon. De synar sin almanacka och tar in vad som kommer att ske just den dagen.

Ofta är det svårt att hålla reda på allt som händer under en vecka. Du kommer att få mer gjort om du koncentrerar dig på det som är aktuellt just den dagen. Men samtidigt så gäller det att ha ett hum om allt annat, för att kunna planera och justera ditt schema. Det finns mycket att komma ihåg och de flesta måste skriva ner sina tankar och planer.

Så en ordentlig almanacka är basen. Gärna en där alla namnsdagar finns med så att du vet vem du ska gratta eller rentav fira. Håll ögonen öppna för nya namn som kommit in i almanackan så att du inte missar någon. Bra pennor och papper, av olika storlek, är något annat som de flesta behöver till jobbet eller hemmakontoret. En del antecknar mycket under dagens lopp, och måste kanske till och med föra vidare en del meddelanden.

368-6-3

Vem har namnsdag idag?

Det är kul att ha en anledning till att göra dagen lite extra speciell. En namnsdag kanske inte verkar vara så viktig. Men det är i alla fall någons identitet och personlighet som hänger samman med just namnet. Ett namn betyder så mycket mer än bara en titel eller beskrivning. När du hör ett namn så tänker du på personen som bär det. Namnet kan göra dig glad eller arg, beroende på vilket förhållande du har till henne eller honom.

Därför är namn något att ta på allvar. Vare sig du vill fira dem eller inte så finns det namnsdagar för så gott som alla i almanackan. Ta reda på vad namnen betyder och hur många som bär det. Du kan lära dig en hel del intressanta fakta på det sättet.

Similar Posts