Vissa destinationer blir aldrig tråkiga eller omoderna, som London och Paris. Det finns så mycket att uppleva här, och atmosfären är helt fantastisk. Andra blir populära under en tid, men kommer sedan i skymundan igen. Det finns flera resetips 2016, med många intressanta resmål.

724-4-resa-till-asienTill att börja med så ser de flesta på sin budget, och hur lång semester de har. Om man bara har en vecka så gäller det att planera väl. Men med dagens paketresor så finns det en hel del att göra på bara en vecka, det viktiga är att planera väl.

Vart ska resan gå?

Alla har sina egna drömmar om resor till fjärran länder, vare sig det handlar om Afrika, Australien, Asien eller andra ställen. Med OS i Brasilien så har naturligtvis detta land fått sig ett uppsving, även om det traditionellt inte är så populärt med den svenska befolkningen. Men det finns också andra trevliga länder i Sydamerika, med både kultur, nöjen och en fantastisk natur. Vissa arrangörer inkluderar flera länder på samma resa, det gäller att passa på när man kommit så långt.

Asien, däremot, har länge varit populärt med svenskarna. Thailand, till exempel, har länge varit en vanlig turistdestination, speciellt under vintermånaderna när det är skönt att komma ifrån snö och kyla. Ett annat land som mer och mer drar till sig turister är Kina, detta enorma land som delvis varit stängt tidigare. Kinaupplevelser.nu erbjuder flera olika rundresor till Kina till konkurrenskraftiga priser. Genom att boka en paketresa är man säker på att få med sig alla de viktigaste sevärdheterna och upplevelserna.

Annars finns det flera andra asiatiska länder som trendar under 2016, som Vietnman och Laos. Många dras av det faktum att flera av dessa länder inte utvecklats lika snabbt som andra, tiden har stått still och man lever fortfarande som för 100 år sedan. I alla fall på landsbygden, Hongkong och andra asiatiska städer är nästan mer utvecklade än Europa. Resebyrån Kinaupplevelser erbjuder flera olika rundresor till just Kina.

Lite närmare hemmet

Men även Europa har mycket att erbjuda, både när det kommer till historia, natur och kultur. Det är vanligt att ta en helgresa till storstäderna, och det är inte bara London eller Rom som lockar nu för tiden. Både Portugal och Bulgarien har vuxit till sig som resmål, här finns det ju både storstadsliv och härliga stränder. Ibland kan det vara skönt att kombinera de två, en vecka med sightseeing och upplevelser för att sedan slappa på stranden den nästa veckan. Eller så bokar man in sig på en badort och gör dagsutflykter till närliggande sevärdheter.

Denna form av semester brukar fungera bra för de flesta, och är ofta en lämplig kompromiss om familjen har olika åsikter om vad en härlig semester ska bestå av. Vare sig man planerar själv eller bokar in en rundresa så tycker många om att variera sin semester, speciellt om den är lite längre. Om man reser långt bort, som Asien eller Amerika, så tar ju själva resan så pass många timmar att det är bäst att stanna lite längre. Här kan du läsa om Sveriges hetaste resmål.

Restrender 2016

Det politiska läget i världen påverkar alltid resmål och destinationer, vilket är en av anledningarna till att Turkiet och vissa grekiska öar inte längre är så populära. Istället har just Bulgarien och Portugal vuxit till sig, men andra delar av Grekland ligger fortfarande ganska högt upp. Kina och andra asiatiska länder fortsätte också att locka och dra, bland annat är det den rika historian som många finner så fascinerande.

Alla har sina drömmar, sina visioner av vad den semester ska vara. Men ofta så kan man hinna med mer än en sak varje år. Sverige är fantastiskt som resmål under de varma sommarmånaderna, och om det regnar så finns det flera härliga badsemestrar att boka i Europa. Andra delar av året kan det däremot vara bättre att boka in en exotisk destination, att uppleva och se något nytt som ligger långt, långt bort. Det finns så mycket att se och uppleva runt om i världen, och helt plötsligt har det kommit inom räckhåll. Med bra priser, både på flyg och paketresor, så kan allt fler boka in sin drömresa.

 

Similar Posts