Många har redan varit i Stockholm minst en gång i sitt liv. Det hör till att besöka huvudstaden. Varje år så flockas även turister från andra världsdelar hit. Miljontals människor vill uppleva vad Nordens största stad har att erbjuda. Och det är mycket. Du kan komma tillbaka hit flera gånger och hela tiden se något nytt. När det kommer till sightseeing och upplevelser så är Stockholm packat av dem.

Vad du vill se kan bero en del på vilken tid på året du kommer hit. Stockholm är underbart både på sommaren och vintertid, men vissa aktiviteter hör den varma årstiden till. Liksom skridskoåkning i Kungsan eller slalom i Järfälla är något som du bara kan göra när det är kallt. Med andra ord kanske årstiden är en faktor att ta med i bilden när du planerar ditt besök. Men det finns också mycket som är lika bra året runt.

Ta med jobbet till Stockholm

Förutom att vara en vanlig stad med sevärdheter så är Stockholm också en populär destination för konferenser och kickoffs. Flera av hotellen har faciliteter som gör det lätt att lägga dina möten dit. Du kan bo och jobba på samma ställe, vilket ger dig mer tid över för allting annat som ska hinnas med. Många arbetsgivare passar på tillfället att ge sina anställda en liten bonus. Det lönar sig att investera i medarbetarna. Att ge dem det där lilla extra som alla behöver. Den som vill ha ett annorlunda och uppskattat företagsevent i Stockholm.

Det finns så mycket du kan göra i samband med ett liknande event. En del satsar på välbefinnande och njutning. Spa-upplevelser, en god middag, eller något annat lyxigt. Samtidigt så finns det flera roliga aktiviteter som du kan passa in. Vinprovning, stadsvandring eller sightseeing. Stockholm är en vacker stad som är värd att se lite närmare på. Ocean Bus erbjuder båtturer i Stockholm för alla som vill se staden från en ny vinkel.

Att besöka en stad kan vara upplivande och givande. Men när du får alla sevärdheter förklarade för dig, lär känna historien bakom vissa byggnader och går djupare in på stadens utveckling så blir det ännu roligare. En guidad tur kan vara en lämplig avslutning eller del av ett företagsevent, eller semester för den delen.

Det började på en liten holme

Stockholm är uppbyggt på 14 öar, en unik stad som jämförts med Italiens Venedig. Gamla stan räknas som stadens ursprungliga kärna, med anor långt bak i tiden. Det är en av de få huvudstäderna i världen där du kan fiska mitt i centrum. Kanske den enda där du också kan äta fisken du fångar. Just vattnet har spelat en stor roll i dess historia, med handel på flera kuster runt omkring havet.

Allt detta avspeglas i dagens moderna stad. Det finns inte längre ett pålverk av stockar runt omkring, men Mälaren är fortfarande en stor del av helheten. Därför är Stockholm värt att ses i alla väder och gärna från vattnet. Läs mer i den här artikeln i Dagens Nyheter. Du kan också ta färjan mellan en del av dess öar och holmar. Det är en naturlig del av den offentliga transporten. Från Stockholms kajer avgår också färjorna som tar dig längre ut i skärgården, med allt som den har att erbjuda.

Bra tips för den som sett allt

Du blir aldrig trött på att besöka en stad som Stockholm. Den är tillräckligt stor för att ha ett varierat utbud av kultur, historia, samt gourmetupplevelser. Samtidigt så är den liten nog för att du ska kunna promenera mellan flera av de viktigaste sevärdheterna. Med andra ord en lagom stor stad för alla åldrar. Supertips för sightseeing i Stockholm. Läs mer på den här sidan i Expressen.

Genom att läsa artiklar som denna kan du hitta fram till de lite okända smultronställena. Det där härliga fiket som har en atmosfär du aldrig upplevt tidigare. En park som ligger lite avsides eller kiosken som säljer fantastiskt god thai-mat. Sånt måste du få höra från andra besökare, det är inte något som alltid står i guiderna folk köper.

Se och uppleva Stockholm

Vare sig du tillbringar semestern i huvudstaden eller är där för jobbet så kan du alltid hitta någon liten pärla. En god middag på en av alla de många etniska restaurangerna som Stockholm är fullt av. Kanske en söndagspromenad på Djurgården med tillhörande fika. Boka in en kväll på operan. De har ett program som hela tiden förnyar sig, med föreställningar i en gammal vacker byggnad.

Gamla stan är alltid mysig att besöka, oavsett hur många gånger du kommer till Stockholm. Kungliga biblioteket eller nya Mall of Scandinavia-två vitt skilda saker men både intressanta. Det finns ingen ände på allt du kan göra, se och uppleva i denna vackra stad. Nordens Venedig är alltid värt ett besök.

Similar Posts