Alla människor går igenom svåra stunder i livet. Det kan handla om allt från problem i äktenskapet till förluster av olika slag. För vissa är det kanske inte heller något specifikt problem som gör att man inte mår riktigt bra utan bara en känsla av att inte riktigt veta hur man ska gå vidare i sitt liv.

Förr i tiden fanns det ett visst stigma med att inte må riktigt bra rent psykiskt. Detta är dock inte fallet idag och därför är det allt fler som faktiskt väljer att söka hjälp när de behöver det. Man vet att man inte är ensam om att vilja gå i terapi och detta gör att fler människor vågar prata om det. Det finns flera olika typer av terapi men att KBT-terapi ger stora vinster för samhället är ett faktum som man specifikt talat om på senare år.

Caroline Kraus är kbt psykolog i Stockholm och har lång erfarenhet av såväl par som KBT-terapi för den som känner att de behöver det. Nyfiken på att få veta mer – här kan du läsa om Caroline Kraus medverkan i mediasammanhang. Det är som med det mesta smart att läsa på om en möjlig terapeut du vill gå till så att ta chansen att göra detta är alltid smart. Fördelarna med att välja att gå i terapi vare sig det handlar om parterapi eller KBT är många.

Fördelar med att gå i terapi

  • Du får guidning av en utomstående person som kan se din situation med nya ögon. Detta kan vara hjälpsamt i flera olika situationer.
  • Personen som sitter framför dig är dessutom utbildad inom psykologi vilket gör att de kan analysera din situation och hjälpa dig framåt på ett professionellt sätt.
  • Du får användbara verktyg som du kan applicera i ditt dagliga liv. Detta gör det enklare än någonsin förut att klara av vardagen bättre än någonsin förut.

Medias rapportering om terapi

KBT-terapi ger stora vinster för samhället och därför tjänar alla på att den som känner att de behöver det går och träffar en terapeut. I media skriver man ofta om just detta och det finns mängder av intressanta artiklar i ämnet. Nyfiken på att få veta mer? Om vinsterna för samhället av att ge alla tillgång till KBT-terapi. Hör mer i detta inslag i Sveriges Radio och låt dig inspireras till att ta rätt beslut för dig.

KBT-terapi kan även hjälpa vid vissa fysiska problem. På den här sidan i Expressen får du veta mer om hur detta faktum kan hjälpa människor med olika typer av utmaningar i det dagliga livet. Det är en intressant artikel för alla som på något sätt kommit i kontakt med ämnet.

Som med det mesta i livet är det bra att läsa på om ett ämne innan man bestämmer sig för vad och hur man vill gå till väga för att nå sitt mål. Den som aldrig bokat en terapeut eller psykolog av något slag kan dock känna att det är svårt att veta hur man ska tänka när man söker efter en. Det finns dock ett par tips som är smarta att ha med sig.

Tips för dig som söker en psykolog eller terapeut

  • Kolla upp dina ekonomiska förutsättningar. Genom din vanliga vårdcentral kan du få hjälp om du behöver den men detta gäller sällan privata terapeuter samt om du inte har grava problem utan helt enkelt bara vill ha någon utomstående som vägleder dig eller er framåt. Det är med andra ord alltid smart att veta hur mycket du kan lägga ut själv eller om din arbetsgivare kan hjälpa dig.
  • Våga fråga. KBT-terapi ger stora vinster för samhället och chansen är stor att någon du känner har tagit denna typ av hjälp och kan råda dig.
  • Sök på nätet efter rekommendationer. Det är alltid smart att ta reda på vad tidigare klienter tyckt om en viss upplevelse. Ta några minuter till att leta reda på rätt alternativ för dig, det är väl värt det i längden.
  • Ställ frågor om du har dem och lita på din magkänsla. Det är viktigt att du känner att den terapeut eller psykolog du besöker passar dig, annars blir mötena poänglösa. Därför erbjuder många terapeuter ett gratis första möte. Ta chansen till detta och ställ de frågor d har.

En investering i dig själv

Att gå på samtal är en investering i dig själv så det gäller att du litar på ditt omdöme. Parterapi och KBT-terapi ger stora vinster för samhället men endast om terapin är givande för dem som söker den. Livet går inte i repris så det gäller att våga ta chansen att utvecklas när du kan, oavsett om det beror på en livskris av något slag eller enbart på att du helt enkelt vill förändra din riktning på ett positivt sätt. 

Similar Posts