På många platser runt om i landet finns det hjärtstartare tillgängliga om olyckan skulle vara framme. Det kan handla om allt från arbetsplatser till stora shoppingcentrum som har insett vikten av att kunna rädda liv snabbt. Fler och fler kommer i framtiden att kunna investera i bra hjärtstartare.

705-5-nyttan-av-en-ny-hjartskyddslagFler och fler människor får hjärtproblem under sitt liv. Till stor del beror detta på att människan idag blir äldre än någonsin förut men också på att vi lever ett allt mer stillasittande liv med mat som inte alltid är näringsrik.

En ny hjärtskyddslag som ser till att alla kan känna sig så säkra som möjligt om olyckan är framme vore med andra ord på sin plats. Nyfiken på en bra början som man kan vidta åtgärder kring även i just sitt eget närområde – det är alltid smart att investera i bra hjärtstartare oavsett om det gäller för hemmet eller arbetsplatsen.

Fördelar med hjärtstartare

  • En hjärtstartare är ett relativt enkelt sätt att hålla en person som blivit sjuk vid liv till dess att ambulanspersonal anländer. Detta är enligt undersökningar ofta av stor vikt för en persons chanser att överleva långsiktigt.
  • Alla kan lära sig använda en hjärtstartare – det spelar ingen roll om du är gammal eller ung så länge du har rörelseförmågan att kunna använda den.
  • Det ger extra trygghet till alla som rör sig på platsen där hjärtstartaren finns. Detta ger i sin tur ett bättre och vänligare samhälle där alla ser efter varandra.

Undersökningar visar att många är intresserade av att lära sig använda en hjärtstartare men de känner sig osäkra på hur man går till väga. De goda nyheterna är att det finns hjälp att få.

Tips för den som vill lära sig använda hjärtstartare

  • Fråga runt i ditt nätverk om någon har gått en kurs i detta. Om inte kan man alltid söka på nätet efter bra information. Många tidigare deltagare på kurser i HLR har lämnat omdömen online och dessa kan vara väl värda att ta del av för den som vill investera i en kurs. Att ta några minuter till att leta på nätet kan i längden spara en både tid och pengar eftersom man då kan undvika oseriösa aktörer.
  • Se över budgeten. Är det å företagets vägnar betalar förmodligen dem för din kurs men det är ändå viktigt att ta reda på kostnaden. Då kan man nämligen göra upp en budget för hur mycket man har råd att lägga på en kurs och hur många medarbetare man har råd att skicka på den.
  • Ställ frågor om du undrar över någonting. Alla seriösa aktörer är mer än glada att svara på dina frågor. Om de inte gör det bör du istället fundera på att vända dig till någon annan.
  • Sist men inte minst. Se till att du känner till att villkor för din investering i kursen. Ingen vill få en obehaglig och tråkig överraskning om man mot förmodan skulle behöva ställa in sin medverkan. Att läsa det finstilta betalar sig alltid och är väl värt din tid.

Söker du ett bra alternativ för att utbilda inom HLR – Akutgruppen har lång erfarenhet inom området och tar varje år emot hundratals studenter som vill lära sig mer. En ny hjärtskyddslag skulle kunna innebära att fler får möjligheten att ta denna typ av kurs. Även utan den inser dock mängder av företag och privatpersoner ändå dess värde.

Media uppmärksammar ofta just hjärtsjukdomar och att allt fler människor drabbas av detta. Då och då skriver de också om hur man skall agera om någon sätter någonting i halsen och inte kan andas. Dessa artiklar är alla bra att läsa för att man på så vis skall kunna vara så förberedd som möjligt om olyckan skulle vara framme. Intresserad av en bra artikel om ämnet – Dagens Industri skriver här om hur man behöver en ny hjärtskyddslag för att på så vis rädda ännu fler liv.

Är du intresserad av att gå en kurs inom HLR har du större chanser att hitta ett bra alternativ om du tar genomtänkta beslut kring vilken kurs du skall gå. Genom att göra ordentlig research och tänka smart kommer du helt enkelt ett steg närmare att bli certifierad inom ett mycket viktigt område.

Similar Posts