Female and male nurse standing by shelves with medical supply, portrait

Att jobba som sjuksköterska kan vara ganska stressigt. Du möter många personer som har ont och mår dåligt. Samtidigt så är arbetstiderna obekväma och det är vanligt att man hör klagomål på att lönen inte är tillräcklig för det ansvar du har. Därför kan tanken att jobba som hyrsjuksköterska vara lockande. Det innebär helt klart större frihet men kan även ha andra fördelar.

En bra sjuksköterska är bland det bästa som finns. Han eller hon kan lindra värk och problem både med sin inställning och kunskap. Ibland räcker det med att bli väl mottagen som patient eller familjemedlem för att det hela ska verka mindre förskräckligt. Därför bör sjuksköterskor ha stor pris och lov, de gör ett fantastiskt jobb och är en viktig del av läkningsprocessen.

Att jobba som sjuksköterska

Yrket sjuksköterska kan inkludera flera olika inriktningar. Allt från hemvården till operationer och intensivvård. Alla har sin egen läggning och önskemål, vad de tycker är intressant att hålla på med. Vissa vidareutbildar sig och blir specialister inom olika områden medan andra föredrar att jobba mer allmänt som sjuksköterska. Detta ger utrymme för olika situationer.

Det många sliter med är anställningsvillkoren. De obekväma arbetstiderna och skiften, lönen som känns allt för låg. Men nu finns det flera valmöjligheter för sjuksköterskor, en form av anställning som blivit mycket populär de senaste åren. Du behöver inte längre välja de klassiska arbetsgivarna inom vården, här läser du allt du behöver veta om lön för en bemanningssköterska.

Fördelar med bemanning

Just lönen är en stor sak som lockar allt fler att gå över till bemanningsföretag. Det är klart att du förlorar en del av de fördelar en fast anställning kan erbjuda, men skillnaden i betalning är ganska stor. Något annat som många tycker om är den frihet som bemanning kan erbjuda dig. Du tar ju bara de uppdrag du själv vill ha, och om du vill ha ledigt någon vecka så går det bra. På vissa orter är det gott om jobb och du kan välja och vraka lite grand. Medkomps hemsida har mycket matnyttig information.

En fördel med just sjuksköterskeyrket är att det finns ett stort behov i samhället av bra sköterskor. På flera ställen är det ont om sjuksköterskor och det ger dig större möjlighet att välja. Här har du chansen att prova på olika inriktningar och se vilken som är allra mest intressant för just dig. Det kanske kan vara inkörsporten till en vidareutbildning eller specialisering.

Nurse and doctor working on computer

Andra jobbar genom bemanningsföretag medan de pluggar, det är ett sätt att dryga ut studielånet. Du har redan en bas som sjuksköterska och vill gå vidare i yrket. Efter en tid inom branschen så har du förstått vad som är din läggning och intresse. Eftersom det alltid är bäst att jobba med något man trivs med så ska du satsa på dig själv. Under tiden så kan du ta tillfälliga jobb för att täcka dina kostnader.

Bemanningsföretagen växer till sig

Det är inte bara inom vården som bemanningsföretagen har fått ett starkt fotfäste. Nu för tiden så är det en vanlig form av anställning. Ett sätt för administrationer och företag att alltid ha tillräckligt med personal. Inte bara tillräckligt men också kvalificerade medarbetare. Sundsvalls Tidning skriver här om att hyrsjuksköterskor har kommit för att stanna.

Det är ett nytt sätt att tänka för en del företagare. Men samtidigt så fyller det ett viktigt behov i samhället. Speciellt när det kommer till sjuksköterskor. En klinik eller ett sjukhus kan inte klara sig utan bra sjuksköterskor. Du kan inte lämna patienterna i sticket, så därför är det något som helt enkelt måste prioriteras. Detta har lett till att många sjuksköterskor nu har olika alternativ för anställning. Dagens Nyheter skriver om hur sjuksköterskor nu söker nya och progressiva arbetsgivare.

Female nurse taking girls blood pressure in hospital

Ett fritt liv som sjuksköterska

Att jobba inom vården handlar om hårt arbete. Ofta fysiskt sett, eftersom du står och går mycket. Men även psykiskt, du ser mycket lidande varje dag. Samtidigt så upplever många att det är ett givande och tillfredsställande yrke. Du kan göra något konkret för att hjälpa andra och många gånger kan tillfrisknandet till stor del bero på den insats som sjuksköterskan gör.

Därför är det viktigt att hitta en anställningsform som passar dig, en där du kan känna dig fri att verkligen utöva ditt yrke. Där du inte behöver oroa dig för barnpassning eller nattskift. En form av anställning där du själv har större inflytande på vilka timmar du jobbar och var någonstans. Bemanningsföretagen har goda kontakter åt båda hållen. De gör allt de kan för att passa ihop sjuksköterskor som vill jobba på ett visst sätt med anställningar där de behövs.

Tanken är att du ska fritt kunna bestämma hur mycket eller lite du jobbar. Ibland kan det handla om längre uppdrag. Detta passar alldeles utmärkt för en del. Andra gånger är det bara fråga om att jobba kväll eller natt, för att täcka för någon lite tillfälligt. Detta är det allra bästa för någon annan. Poängen är att möjligheterna finns där du måste inte vara bunden inom den traditionella vården.

Hyra ut sjuksköterskor

För ett antal sjuksköterskor så har bemanningsföretagen varit inkörsporten till att starta upp sitt eget företag. Att hyra in sjuksköterskor har på sina ställen blivit normen. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med ansökningar för att fylla alla de så viktiga posterna. Detta ger större möjligheter för de som jobbar som hyrsjuksköterska.

Det gäller att följa med i tiden och anpassa sig till utvecklingen. Detta är ganska uppenbart inom vården där det har blivit allt vanligare att hyra in sjuksköterskor. Det kan vara en mycket positiv anordning eftersom du får personal som är villiga att jobba och som trivs med både scheman och löner. Inga stora diskussioner och sårade känslor eftersom alla vet exakt vad som gäller redan vid anställningen.

Att jobba som sjuksköterska under friare förhållanden med en högre lön kan göra underverk. Du trivs bättre med din arbetssituation vilket i sin tur innebär att du kan ge mer av dig själv på jobbet, till nytta för alla patienter och deras anhöriga.

Similar Posts