Utöver klassisk marknadsföring och kunder som återkommer efter att ha handlat en eller flera gånger i en butik eller av ett företag är det smart att försöka locka kunder som besöker exempelvis en butik spontant. Att använda sig av gatupratare är på många vis ett utmärkt sätt att göra just detta eftersom de står i personens väg och automatiskt inbjuder till att läsa texten på dem.

141-5-tillstand-ar-viktigt-for-gatupratareVarje företagare vet att det enda sättet man har att driva ett företag på ett lyckosamt sätt är genom att locka kunder till att handla den produkt man faktiskt säljer i sin butik. Detta kan självklart göras genom att marknadsföra sin produkt i exempelvis tidningar och på sociala media men att få spontana besök från kunder är minst lika viktigt.

Hur får man då till spontana besök av kunder som faktiskt leder till köp och därmed mer pengar i kassa – med en trottarpratare når du enkelt nya kunder som får information om vilka fantastiska erbjudanden som finns i din butik när de promenerar förbi. Som företagare måste man dock hålla i utgifterna och det kan därför vara en hel del som tvekar kring att skaffa en gatupratare att ställa utanför butiken, dock är fördelarna många.

Fördelar med gatupratare

  • Det är kostnadseffektivt – en gatupratare kostar inte mycket pengar alls och man kan enkelt anpassa vad som står där efter hand som man behöver.
  • Det når många oväntade kunder som man annars inte skulle ha valt att satsa på eftersom det ofta helt enkelt är för dyrt att inte anpassa sin marknadsföring till specifika målgrupper.

Att tillstånd är viktigt för gatupratare är dock ett faktum som en hel del entreprenörer och butiksinnehavare missar. Därför måste också polisen hantera många fall kring detta varje år. Att inte begära tillstånd kan innebära dryga böter – pengar som man helt enkelt inte har när man startat företag.

Vart vänder man sig då när man söker nya sätt att få sin butik att synas. Det finns många platser att välja mellan och till exempel kan du gå hit för att handla en ljuslåda eller butiksskylt till din butik eller affärsrörelse.

Tänk på detta när du väljer företag att handla gatupratare, butiksskyltar eller ljuslådor av

  • Ha först och främst alltid koll på ekonomin. Det är viktigt att göra riktiga och smarta investeringar som kan innebära en viss kostnad men aldrig okej att skuldsätta sig långt över sina tillgångar och därmed riskera att äventyra hela butikens ekonomi.
  • Gör gärna din egen research kring företag som säljer denna typ av produkt. Genom att ta några minuter till detta kan du nämligen få del av vad tidigare kunder tyckt om sin upplevelse och därmed kan du undvika risken att handla från ett oseriöst företag.
  • När man är företagare – speciellt om butiken är ny – har man inte alltid så mycket pengar att spendera. Om detta är fallet kan man med fördel göra en behovslista där man skriver ned det man faktiskt behöver och det man helt enkelt skulle vilja ha. På så vis blir det enklare att se vad man skall köpa och i vilken ordning när man faktiskt skall handla det man behöver till sin butik.
  • Sist men inte minst – innan du skriver på ett avtal – se alltid till att du läser igenom det ordentligt. I det finstilta hittar du information om vad som gäller om du exempelvis skulle vara missnöjd med något och detta är A&O att ha koll på redan i förväg så att du slipper tråkiga överraskningar i efterhand. Om man känner sig osäker man med fördel fråga någon som är kunnig inom detta område ifall de har möjlighet att läsa igenom avtalet och komma med eventuell input kring om något måste justeras.

Att köpa gatupratare har helt enkelt fantastiska fördelar men tillstånd är viktigt för gatupratare och detta är en enkel process att gå igenom. I Sydsvenskan rapporterar man att flera butiker saknar tillstånd för gatupratare och detta bidrar med problem för städerna. Som butiksägare tjänar man också på att söka tillstånd eftersom man då inte riskerar att få böter och andra problem.

Att ha butik kan vara mycket roligt, speciellt om man arbetar med en produkt man verkligen brinner för. Däremot är det av högsta vikt att man ser till att man går till väga på rätt sätt när man genomför olika projekt och att tillstånd är viktigt för gatupratare och andra saker i butiken är naturligt i ett samhälle där många olika typer av verksamheter skall samsas.

I slutändan kan man konstatera att man helt enkelt tjänar på att sköta allt kring butiken på ett smart, organiserat och korrekt sätt eftersom man då sparar tid som man istället kan lägga på andra och viktigare saker – så som att sälja den produkt man har och därmed göra butiken till en framgångssaga.

 

 

Similar Posts