Det är inte bara på sommaren som det är härligt att köra motorcykel, även om det är något speciellt just då. Att känna vinden i ansiket och flera mil av väg framför sig ger en känsla av frihet. Som med allt annat är det samtidigt viktigt att tänka på säkerhet, både för en själv och för medtrafikanter.

MU161-parkerade motorcyklarDet finns idag flera olika sorters skydd till MC. Förutom jackor och byxor har man mc skor och mycket annat. Säkerhet kommer först för de flesta, och man väljer att vara väl utrustad. Till att börja med väljer man en bra, godkänd hjälm. Eftersom det finns så många olika modeller att välja mellan brukar det inte vara något problem att hitta en som man tycker om. De kommer också i en oändlig rad med färger, man kan lätt matcha sin motorcykel.

Ett annat vanligt skydd till MC är benskydd. Många byxor har inbyggda knäskydd, det brukar vara lite extra tjocka lager just där. Men även höfter och skenben kan behöva skyddas. Det hjälper en hel del med mc skor, speciellt om man väljer en något högre variant. Man får se på helheten när man är påklädd för att vara säker på att man täckt alla delar.

En annan del av kroppen där man får tänka säkerhet är överkroppen. Både rygg och framsida behöver ett skydd till MC, antingen man väljer olika delar eller ett komplett set. Njurar och bröstkorg är kroppsdelar som lätt skadas, det behövs inte så mycket för att man ska göra sig ordentligt illa. Tillsammans med bra mc skor kan man tryggt ge sig ut på en långtur. Många packar ner en sovsäck och ett tält och ger sig ut på camping. Man kan se mycket av landet på en motorcykel.

Ett bra skydd till MC kan justeras enligt vem som har det på sig. Alla har olika kroppsbyggnad, så det är viktigt att kunna dra åt eller lägga ut på olika platser. Framför allt är det viktigt att skyddet sitter fast ordenligt, att det inte glider omkring. Det samma gäller mc skor, de ska sitta ordentligt på foten så man får bra fäste och sitter stadigt. Man ska kunna köra iväg i tryggheten att man gjort allt man kan för att skydda sig. Vid vått vägunderlag måste man naturligtvis vara extra försiktig. Men har man en bra teknik och kör försiktigt så är det ganska ovanligt att något händer.

Similar Posts