Det är lite skillnad på vanliga cigaretter och e cigg. Med e cigg bildas ingen rök, utan det är istället ånga som skapas. Cigaretten kan också laddas och går på batteri. Man kan sedan röka eller vape:a olika sorters vätskor – med eller utan nikotin och med olika smaker. Men var kan man köpa de här e ciggen?

Enkelt att handla online

Det är lätt att shoppa e-cigaretter online och det finns ett stort sortiment att välja mellan. Här finns allt från e cigg som påminner om vanliga cigaretter till sådana som ser ut som en liten dosa. I och med att du handlar online kan du lätt jämföra de olika varianterna, deras priser och utseende för att hitta den eller de modeller som passar dig allra bäst. Du kan också finna laddare, olika vätskor, rengöring och etuier som passar till din e cigg. När du handlar online får du din e cigg direkt hem till dörren eller brevlådan och du behöver inte tänka på att gå till affärer för att handla. Dessutom kan du hitta något som passar din prisklass. När det gäller vätskor till e cigg är de helt lagliga att köpa på nätet, och du slipper leta efter någon som säljer dem och dina favoritcigaretter.

E cigg i fysiska butiker

I takt med att allt fler upptäcker att det finns stora nackdelar med vanliga cigaretter blir e cigg mer och mer populära. De innehåller inte tobak, vilket är ett farligt ämne som även missfärgar tänderna. Trots det är e cigg inte allt för vanligt att stöta på i fysiska butiker. På till exempel Ica eller Coop finns i regel bara vanliga cigaretter. I kiosker och särskilda cigarrbutiker kan det finnas en större sortering och det är inte ovanligt att det också finns ett par e cigg, men sorteringen är långt ifrån den samma som finns online. Om du vill kunna välja och vraka och enkelt jämföra olika sorter är det alltså online du ska leta. Där finns allt inom e cigg oavsett om du vill vape:a nikotinfritt eller inte.

Vem får köpa e cigg?

När det gäller vanliga cigaretter ska man vara minst 18 år gammal för att få köpa dem. Det beror på att de innehåller beroendeframkallande ämnen, och de kan också vara farliga för hälsan. När det gäller e cigg är det också en åldersgräns på 18 år satt. Det beror på att även e cigg innehåller nikotin som kan framkalla ett beroende. Även om man väljer en e cigg utan nikotin gäller 18 års åldersgräns. Det är en regel som är satt eftersom ungdomar inte ska lockas att börja röka eller vape:a. Regeln gäller oavsett om man köper cigaretterna online eller i en fysisk butik. Säljaren ska kontrollera att ålderskravet uppfylls, men dessvärre kan det vara så att det ibland missas. När du ska köpa e cigg online kan det vara så att du får uppge personnummer, och ibland kan även en kopia på legitimation behöva skickas in för att beställningen ska gå igenom.

Similar Posts