147-6-1-spanien-semester-barcelona-madrid-mat-minnen

Spanien har länge varit ett populärt resmål för svenska folket. Det är framför allt dess sol och bad som lockar, de har ju en lång, varm sommar som täcker största delen av året. Men detta härliga land har så mycket mer än stränder att erbjuda. Storstäder med unik arkitektur, historiska sevärdheter och ett aktivt nöjesliv. För att inte glömma en rik kultur med allt vad det innebär.

I Madrid har maten länge stått i centrum. Det är vanligt att umgås över en bit mat, eller ofta stora måltider. Egentligen är detta ett naturligt sätt att träffas på, och i Spanien har de lyckats göra det till något alldeles speciellt. Mat och dryck spelar en stor roll, oavsett vilken del av landet det är fråga om eller vilken samhällsklass. Här behöver du aldrig gå hungrig, tvärtom är utbudet mycket stort.

Ett besök till Madrid som du aldrig glömmer

Att resa är viktigt, det ger en extra dimension till ditt liv. Dels får du träffa på nya personer och vidga dina vyer. Samtidigt så har du tillfälle att slappna av och äta eller dricka något gott. När du sedan kommer hem igen så har du mycket att suga på. Minnen av platser och folk, mat och dryck, sevärdheter och allt annat som är en del av en resa. Charmiga och livliga Madrid med sina fantastiska konstgallerier, berömda tapas-barer och pulserande nattliv. Hos https://thehappymaps.com/madrid  skapar du en egen unik poster över denna härliga stad.

Denna sorts poster är en liten påminnelse om den fantastiska upplevelsen du haft just där. Du kommer att minnas dofter och röster, kanske även den musik som spelades en speciell kväll. Egentligen är det ganska fantastiskt hur människan kopplar samman underbara upplevelser med smaker och dofter, och även det du hör omkring dig. Så samla ihop en rad med minnen och låt resan fortsätta flera månader efter att du kommit tillbaka till vardagen.

Mycket att se i Spanien

En av de mest populära städerna i Spanien förutom Madrid är Barcelona. Här har du precis allt. Strand och sol så gott som mitt i staden. Arkitektur och historiska byggnader runt om, med flera intressanta museer. För att sedan inte tala om maten, och drycken, och nöjeslivet. Barcelona! Hur kan man inte gilla denna internationella, livfyllda stad? På https://thehappymaps.com/barcelona  skapar du en specialgjord poster över stan som tar med magin in i ditt hem.

Det är alltså inte så konstigt att Spanien är ett av de främsta resmålen. Att det också ligger så pass nära är också en bonus. Du behöver inte sitta hopträngd en hel dag på ett fullt plan, utan kan lätt resa hit över en helg. Men med tanke på allt du kan se och göra här så rekommenderas det ofta en lite längre semester. Såvida du inte planerar att komma tillbaka och fortsätta upplevelserna en annan gång.

Close-up of almonds on almond tree, Spain

Madrid ett fint resmål året runt

En fördel med en så kulturellt rik stad som Madrid, och även Barcelona, är att du inte måste resa under sommarens semesterveckor. Dessa städer är så fina även andra månader om året. Speciellt om du vill pröva på dess unika cuisine. För mat har alltid haft en stor roll i de flesta Medelhavsländerna.

Varje region har sin egen specialitet och ofta så kan du veta även från vilken by en viss maträtt kommer. Dagens Nyheter skriver i en artikel om hur maten är central i Madrid. Som storstad så har den ett unikt privilegium. Nämligen att stoltsera med sin regions mat, men även ha ett flertal restauranger från andra delar av landet. För att inte glömma resten av världen som också är representerad här. Men de flesta som reser hit vill ändå pröva på de spanska specialiteterna.

Uppleva Spanien resten av året

När du reser hem från Madrid eller var du än befinner dig i Spanien ska du passa på att köpa med dig en del matvaror. Ostar och viner som hör till orten, gärna lite inlagda grönsaker och oliver. För att inte glömma oljan, den så viktiga ingrediensen i det spanska köket. Varje familj i stort sett gör sin egen men du kan få tag på fin kvalitet på marknaderna där de lokala bönderna kommer in.

Så när du sitter hemma i stugan och kurar så kan du glädja dig åt en liten spansk måltid. Bjud in dina kompisar på tapas och öppna en flaska vin. Eller laga till en rätt som du tyckte speciellt mycket om och berätta hur du åt den för första gången. Visa dem på din karta exakt var du befann dig och sätt gärna på lite spansk musik. Det är inte bara i Madrid som maten kan stå i centrum, utan även hemma i Svedala. På detta sätt kommer din resa att fortsätta och alla dina fina minnen kommer att hållas levande.

Similar Posts