I ett samhälle där allt mer kretsar kring att vara uppkopplad kräver vi ett snabbare internet. I dag behöver i princip alla människor detta verktyg för att kunna arbeta och hålla kontakten. Och med fiber kan du räkna med riktigt snabb surf.

303-gräva-fiber-intetnetDe som drar sig till minnes om hur det var för bara lite mer än 10 år sedan hör säkerligen den välbekanta uppkopplingssignalen när man ringde med modem för att nå nätet. Numera är det ett minne blott och vi använder oss av smarta telefoner, surfplattor och ultratunna datorer som vi gärna tar med oss vart vi än ska.

För att vi ska kunna surfa runt och jobba, underhålla oss och mycket mer behöver vi ett bra bredband. Numera finns möjligheten att använda sig av fiber. De flesta lägenhetshus har det redan och numera bygger Svensk Infrastruktur ut nätet ytterligare med fiberoptik. Deras ambition är att vi ska kunna njuta av den mest moderna infrastruktur när det gäller just TV, telefoni och bredband. Här kan du se bilder från Svensk Infrastrukturs vardag när de arbetar med bygge och underhållning för svenska hushåll.

Modern teknik och erfarenhet

Att gräva fiber tar sin lilla tid men det finns många fördelar med det. De nya fiberoptiska nätverken som grävs ner innebär att informationen kan skickas så snabbt som med ljusets hastighet! Dessutom innebär detta alternativ att livslängden är lång och säker inför framtiden liksom att det är enkelt att byta om det skulle behövas. Den senaste tekniken kallas för blåsfiber och räknas hålla i cirka 50 år.

Salems fibernät är byggt av Svensk Infrastruktur och om du vill veta om det är möjligt för dig att bli kopplad till nätet kan du gå in på hemsidan för att se var man bygger och gräver just nu. Du behöver inte heller oroa dig för att det ska synas något märkvärdigt att det har grävts i närheten av din tomt. Ingreppet kan liknas med att dra in vatten eller fjärrvärme in till ditt hus.

 

Similar Posts