Arbetsmarknaden i dag är minst sagt tuff och svårframkomlig och många tycker att det ser hopplöst ut. Men under de senaste åren har det dykt upp någonting som kallas för egenanställning och kanske kan detta vara något slags ljus i den mörka tunneln för en del människor.

172-egenanställningDet traditionella sättet att söka jobb på har plötsligt fått sällskap av ett nytt och modernt alternativ. Numera kan du nämligen börja arbeta som egenanställd och bli din egen chef. Genom att vara egenanställd behöver du inte längre ta det nervkittlande och smått läskiga steget och beslutet att du ska starta ett eget företag från grunden.

Självklart kan du också starta ditt eget företag i ett senare skede men att börja som egenanställd kan vara ett steg i rätt riktning. Genom att arbeta som egenanställd kommer du att kunna skicka fakturor via olika företag som erbjuder egenanställning. Du kan läsa mer om hur egenanställning fungerar på den här sidan för att se om det skulle kunna vara ett alternativ för dig.

Jobba hemifrån

Många människor drömmer om att arbeta hemifrån eller på egen hand på något vis och egenanställningen i dag gör detta möjligt. Kanske kan du kombinera studier med att arbeta extra på det här sättet eller också sköter du ditt jobb på heltid som egenanställd.

Du kan arbeta på det här sättet inom olika kategorier. Vissa arbetar som journalister och skribenter, andra är illustratörer och DJ:s eller något helt annat. Möjligheterna är mer eller mindre oändliga. Det som behövs är ambition, bra idéer och driv. Du behöver vara disciplinerad så att du verkligen sköter dina åtaganden eftersom du är din egen chef.

Det som är väldigt smidigt med att vara egenanställd är att du också håller koll på dina pengar relativt enkelt och du kan räkna ut din ersättning på Coolcompany.com redan i förhand så att du vet vad du får betalt. Detta kan du göra hos de flesta företag som erbjuder möjligheten till egenanställning.

På frammarsch

Att arbeta som egenanställd är en form av arbete som växer enormt och allt fler börjar att jobba på det här sättet för att komma ut ur ekorrhjulet av arbetslöshet. Det som är bra med många företag där du skickar dina fakturor är att de betalar ut din lön inom fem bankdagar medan kunden har 30 dagar på sig att betala precis som de flesta andra fakturor. De sköter även om din ekonomi så som att dina skatter och avgifter hamnar rätt så att du inte behöver tänka på deklarationen som om du hade ett eget företag.

Som du ser finns det många anledningar till varför du ska utforska möjligheten med egenanställning oavsett om du inte har något jobb i dagsläget eller om du skulle vilja prova på att stå på egna ben istället för att vara anställd på en arbetsplats.

Trenden med egenanställning har som sagt ökat markant under de senaste åren och det har faktiskt gått så långt att det har resulterat i att det har utvecklats en helt egen branschorganisation. Du finner bra och tydlig information på Egenanställningsföretagens Branschorganisations hemsida angående vad som gäller om du skulle vilja ge dig på att bli egenanställd själv. Du kan läsa mer om hur det går till, vad som gäller och hur du ska gå till väga på många sätt. I dag finns många möjligheter och alternativ för de som orkar och vill kämpa ordentlig. Visserligen kan det vara lite trögt i början men så småningom kommer det att flyta på allt bättre allt eftersom.

Similar Posts