För inte alltför längesedan hade inte var och varannan människa en dator hemma som de kunde använda till allt från till underhållning och mycket mer. Än mindre hade vi bärbara datorer.

13-dator-krasch-uppdateraNumera är datorer vardagsmat. Mer eller mindre alla har någon typ av dator. De kommer i olika storlekar. En del föredrar en liten behändig variant, andra ska ha en större för att kunna arbeta ordentligt. Sedan finns det värstingdatorer som är till för spel och liknande som vanligtvis är stationära.

I dag har vi så otroligt mycket saker i datorn som skulle vara så förargligt om det försvann. Många människor låter alla sina bilder från barnens uppväxt eller semestern ligga kvar i en mapp på datorn i stället för att framkalla dem. För att inte tala om alla viktiga dokument och andra arbeten som skrivs.

Plötsligt händer det

Just för att vi förvarar så många dyrbara minnen i våra datorer är det oerhört viktigt att vi har en extern hårddisk hemma som kan lagra våra minnen så att de inte går förlorade. För det är ju faktiskt så att en dator helt plötsligt ur det blå kan krascha. Och därmed är allt det viktiga ett minne blott. Om det nu inte finns sparat på fler platser än datorn.

Men om det nu skulle uppstå strul med datorn så vet du väl om att du kan få hjälp med datorn via Supportknappen.se? De erbjuder bl. a. datorhjälp för privatpersoner och mindre företag. Det kan vara bra att komma ihåg även om ingen hoppas att en sådan olycka skulle vara framme.

Uppdatera dig emellanåt

För att du ska undslippa en sådan datorkrasch eller liknande strul kan det vara en god idé att uppdatera sig emellanåt. Håll koll på datorn och skulle den plötsligt börja agera annorlunda och du känner dig skeptisk kan det vara läge att kontrollera så att allt är som det ska. Eller om du måste åtgärda någonting särskilt. Ett tips som kan vara värt att lägga på minnet är den här hemsidan där privatpersoner och mindre företag kan få hjälp när tekniken strular.

Och det är fler som inser att det här med internettjänster växer och onekligen behövs. Inför Riksdagsvalet 2014 ville Kristdemokraterna utöka RUT till att innefatta internettjänster och kalla det för RIT till exempel.

Summa summarum är att du inte ska låta datorn krascha i onödan när det finns hjälp att få.

Similar Posts