Med internet har man tillgång till uppgifter och information hela dygnet runt, det är ett bibliotek som aldrig stänger. Samtidigt är det ett 24-timmars varuhus, där allt mellan himmel och jord är till salu. Faktum är att internet har förändrat samhället på ett mycket påtagligt sätt. För många underlättar det livet något alldeles enormt.

MU410-kontaktlinsMed så vitt skilda butiker som Lenson och Kondomeriet på nätet har man alla sina behov täckta. Vill man ha info så hittar man snabbt det, vill man köpa nya glasögon är det minst lika lätt. Faktum är att många större butiker och kedjor idag har valt att också vara närvarande online. Man vet hur viktigt det är för folk att kunna välja var de handlar, och när. En butik som Kondomeriet har ofta kunder som vill vara anonyma, man kanske inte vill gå in i själva butiken på Karl Johan mitt framför näsan på hela Oslo. Istället kan man skicka efter det man önskar på nätet, och det hela skickas hem i diskreta förpackningar.

Andra tycker det är riktigt roligt med Kondomeriet, och pratar med sina vänner om vad de köper där. Poängen är den att alla ska kunna göra det de vill, utan att känna sig pressad på något sätt. För ett flertal fungerar det bäst att klicka sig fram till Lenson, till exempel, och beställa kontaktlinser. Man har allt samlat på ett ställe och det är enkelt att navigera på sajten. All info är klar och tydlig, och man säljer bara originallinser. Det här är stället för den som vill ha god kvalitet.

En vanlig anledning till varför man föredrar att handla på nätet är var man bor. En stor del av befolkningen bor på mindre orter, där det inte finns varken Kondomeriet eller Lenson. Internet är enda chansen att köpa det man behöver, eller hitta info, till och med mataffären ligger ett par mil från bostaden. Det kostar en hel del i bensin och driftskostnader om man ska åka långt och handla, det tar bort lite av glädjen. På nätet har man däremot ofta gratis hemkörning, plus låga priser, så det blir till och med ännu billigare att beställa det man behöver. En annan orsak till att shoppa på nätet, hos bland annat Lenson, är tid. Många familjer vet hur svårt det är att hinna med allt, speciellt om båda föräldrarna arbetar. Istället kan man passa på när barnen gått och lagt sig för att sitta och surfa online.

Similar Posts