De flesta är nog överens om att verkligheten kan vara lite grå och tråkig emellanåt. Och i stunder som dessa vet man inte riktigt var man ska bli av. Men nu har det kommit en riktigt fräck pryl som du kan fly från allting med då och då om du skulle vilja. Och denna verklighetsflykt i kartongförpackning kallas för Google Cardboard.

49-virtuell-verklighet-VR-google-cardboardTekniken bryter ständigt ny mark och utforskar alla tänkbara möjligheter som finns inom en rad olika områden. Och tur är det för det är ju tack vare detta som utvecklingen kan gå framåt. Det är egentligen inte så konstigt att det finns många människor som är väldigt intresserade av teknik. Detta rör ju faktiskt stora delar av vår omvärld och bara det är fascinerande nog.

Google går vidare

I dag kan du alltså köpa någonting som kallas för VR-headset. Och du kan få tillgång till ditt eget VR-headset med Google Cardboard från Sortiment.se om du är nyfiken på att testa detta. Detta är minst sagt ett riktigt bra budgetalternativ för att du ska kunna få möjligheten att vara med om en så kallad VR, virtual reality, med din egen mobiltelefon. Enklare än så blir det knappast!

Virtual reality kan översättas till virtuell verklighet på svenska och detta är helt enkelt en slags datorgenererad skenvärld. I denna värld kan du som använder ett VR-headset få känslan av att du verkligen befinner dig på den här platsen. I dag tillämpas den här tekniken inom flera olika områden. Det finns bland annat i forskningen, sjukvården, designvärlden, konstruktioner och spel.

Är man intresserad av hemelektronik, mobiltillbehör och coola prylar överlag är Sortiment.se en rekommendation att besöka. Här finns nämligen det mesta mellan himmel och jord du kan tänka dig.

Så fungerar det

Google Cardboard fungerar tillsammans med din mobiltelefon och med hjälp av de accelerometer och gyroskop som finns inbyggda i din mobiltelefon kan bilden du har framför dig hänga med när du rör på huvudet.

De två linser som finns kommer att bryta bilden från skärmen. Anledningen till detta är för att en så bra 3D-känsla som möjligt ska kunna infinna sig. Själva navigeringen underlättas med magneter som finns i ditt headset. Din mobil kommer att känna dessa magneter.

Google Cardboard är väldigt enkelt att använda. Du viker helt enkelt kartongbiten efter instruktionerna och placerar din mobiltelefon inuti på sin plats. Det kanske låter lite komplicerat men det låter värre än vad det är. I det här YouTube-klippet visar ”Unbox Therapy” hur Google Cardboard fungerar så att du får en bättre bild av vad det hela handlar om.

Ladda ner appen

För att du ska kunna använda din Google Cardboard behöver du också ladda ner en kompatibel app. Det går lika snabbt och enkelt som vilken annan app som helst och när du har gjort detta kommer du att kunna stoltsera med ditt alldeles eget VR-headset!

Vill du vara först med det senaste ska du se till att du beställer hem Google Cardboard inom kort. Du lär inte bli besviken på denna fräcka pryl! Du kommer inte behöva uppleva fler tråkiga stunder eftersom en flykt från verkligheten bara är en kartongbit och några klick bort. Eller varför inte imponera på dina nära och kära?

Får du inte nog av prylar som är lite annorlunda och innovativa bör du investera i en Google Cardboard. De är dessutom inte särskilt dyra och du kommer inte bli besviken när du väl sitter med den i handen.

Similar Posts